Marcel Ciolacu face apel către tinerii români din străinătate să revină în țară: "România rămâne țara noastră"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Ziua Unirii Principatelor Române
Ziua Unirii Principatelor Române

Marcel Ciolacu a fost prezent la Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni. Acesta le-a transmis studenților români din străinătate că ar fi bine să se întoarcă în țară după finalizarea studiilor. 

"La fel ca şi fiul meu, să rămâneţi în România, cei care faceţi studiile în străinătate, să reveniţi în România, cei care au ales să plece până acum să revină în România, pentru că indiferent unde trăim şi unde mergem, România rămâne ţara noastră. Nu cred că există pentru un părinte mai mare durere decât când îi pleacă copilul de acasă şi alege un drum, pentru că noi, politicienii, poate şi fiecare părinte în parte, considerăm că nu ne-am ridicat la nivelul aşteptării dumneavoastră.

E normală abordarea în acest moment pe care o aveţi întâi să vă împliniţi profesional şi pe urmă să vă întemeiaţi o familie. Este normal că abordarea noastră este insuficientă pentru a vă încuraja să faceţi aceste două lucruri împreună. Nu există planuri separate în viaţă, ele trebuie să fie în paralel. Aceste două planuri nu se exclud unul pe celălalt. Trebuie să găsim soluţiile astfel încât statul român să vă pună la dispoziţii servicii ca planul profesional să fie în paralel cu planul de a vă întemeia o familie. Repet, mulţumesc foarte mult pentru invitaţia dvs. şi cred că mi-ar face plăcere să vă şi răspund la orice întrebare doriţi dumneavoastră. Să nu fie un simplu speech pe care să vi-l prezint şi poate nu am fost pe subiectul aşteptării dumneavoastră," a spus Marcel Ciolacu. 

Măsurile fiscale anunțate. Ciolacu se plânge că în PNRR nu au fost alocați bani pentru tineret

 

Un student i-a adresat o primă întrebare premierului Marcel Ciolacu. 

"Vă mulţumim frumos, domnule prim-ministru! Suntem cu toţii curioşi şi dacă îmi permiteţi să vă adresez eu o primă întrebare, să vedem dacă poate şi alţi participanţi. mai au și alte întrebări. Reformele administrative iniţiate de noul guvern sunt privite în mod critic de societate, dar şi de sectorul de tineret. Noi am dori, dacă puteţi, să ne daţi puţin mai multe informaţii, care ar fi direcţia Guvernului şi măsurile care se vor lua, având în vedere faptul că pe noi ne interesează în mod special sectorul de tineret, educaţie, cultură, dacă vor fi acestea afectate sau dacă avem anumite măsuri, să ne asigurăm că nu vor fi afectate ţi că în continuare ne vom desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii?" a întrebat studentul. 

"Cred că sunt trei lucruri diferite. O dată, vorbim de o reformă în administraţie şi dacă doriţi, pot detalia, fără termen. Vorbim de nişte măsuri de a ajustare fiscală necesare României pentru a depăşi acest sfârşit de an şi abordarea pe anul viitor pe lucruri - pe care nu Marcel Ciolacu, dar nici nu pot să fiu ipocrit, pentru că reprezint statul român, vremelnic, că aşa e viaţa şi nici nu-mi doresc mai mult - noi avem nişte angajamente, ne încadrăm în anumite deficite financiare. Vom încerca, prin dialog cu Uniunea Europeană, pentru că e un parteneriat între statele membre şi Comisia Europeană, e normal, la fel cum viaţa e atât de dinamică şi eu am făcut apel la dumneavoastră de a vă implica în activitatea noastră direct şi decizional. E normal că lucrurile pe care l-am semnat acum doi ani şi reprezentau priorităţile Comisiei Uniunii Europene, a României, acum doi ani, ele s-au modificat.

Şi mai este o abordare, cea care priveşte măsurile de combatere a evaziunii fiscale, România fiind una dintre ţările cu cea mai mare evaziune fiscală, fiind lipsa, în primul şi în primul rând, a digitalizării ANAF-ului. Eu vă întreb altceva: cum a fost posibil ca cel mai mare program al României postdecembriste, PNRR, să nu aibă niciun euro alocat pentru tineret? Cum a fost posibil ca în PNRR, foştii guvernanţi să nu treacă niciun program şi nicio reformă pentru tineret? Ce vă pot eu asigura: o să încercăm la această negociere cu Comisia Europeană, care este până pe 31 august, să prindem anumite proiecte pentru tineret şi să remediem acest lucru. Şi ce vă pot promite foarte clar, că nicio măsură de ajustare fiscală nu va afecta activitatea de tineret sau culturală. E normal să fie critici. Poate câteodată sunt prea multe, dar ele creează ştirile. Să ştiţi că pentru lucrurile bune există publicitate," a mai spus Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel