Marea Britanie a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, pentru a marca doi ani de la invazia Ucrainei

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Marea Britanie a anunțat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, declarând că își propune să reducă arsenalul de arme și fondurile de război ale președintelui Vladimir Putin, la doi ani după invazia Ucrainei, transmite Reuters. 

Pachetul de sancțiuni, care vizează peste 50 de persoane și entități, a fost anunțat cu două zile înainte de a doua aniversare a invaziei la scară largă de sâmbătă, și face parte dintr-un efort coordonat al Occidentului de a restrânge economia rusă.

"Presiunea noastră economică internațională face ca Rusia să nu-și poată permite această invazie ilegală. Sancțiunile noastre îl lipsesc pe Putin de resursele de care are nevoie disperată pentru a finanța războiul său greoi", a declarat ministrul de externe, David Cameron, într-un comunicat.

Uniunea Europeană a aprobat miercuri propriul pachet de sancțiuni ample, interzicând aproape 200 de entități și persoane acuzate că au ajutat Moscova să procure arme sau că au fost implicate în răpirile de copii ucraineni.

Marea Britanie a sancționat companii legate de industria munițiilor rusești, inclusiv ceea ce a declarat că este cea mai mare, Sverdlov State Owned Enterprise, și a vizat surse de venit din industriile metalelor, diamantelor și energiei.

Acest lucru a inclus o companie turcă despre care Marea Britanie a declarat că furniza electronică Rusiei, trei companii electronice din China și directori executivi ai producătorului rus de diamante Alrosa. De asemenea, a adăugat managerii producătorului de cupru UMMC pe listă.

Alrosa nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Sancțiuni pentru importatori și producători de mașini și unelte

 

Ministerul de Externe a impus, de asemenea, sancțiuni asupra a ceea ce a declarat că sunt importatori și producători ruși cheie de mașini-unelte utilizate pentru fabricarea sistemelor și componentelor de apărare, care variază de la rachete și motoare la tancuri și avioane de luptă.

Guvernul a mai declarat că se pregătește să își consolideze puterile de a viza "activitatea maritimă malignă rusă și navele individuale din 'flota fantomă' folosite de Rusia pentru a atenua loviturile sancțiunilor legate de petrol".

China a numit sancțiunile "acte unilaterale care nu au nicio bază în dreptul internațional" și a argumentat că "a aderat întotdeauna la o poziție obiectivă și corectă" cu privire la problema Ucrainei, în timp ce s-a angajat activ în promovarea negocierilor de pace.

"Dorim să informăm partea britanică că orice acțiune care subminează interesele Chinei va fi contracarată ferm de partea chineză", a declarat într-un comunicat un purtător de cuvânt de la ambasada chineză din Regatul Unit.

Marea Britanie a impus săptămâna aceasta sancțiuni asupra a șase persoane responsabile de colonia penală arctică unde a murit liderul opoziției ruse, Alexei Navalny.

Există peste 2.000 de persoane, companii și grupuri rusești pe lista de sancțiuni a Marii Britanii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel