Noul soi a apărut după 35 de ani de cercetare și a fost numit „Sunions”, iar gustul a fost descris ca fiind mai „dulce” și mai „subtil”, cu mai puțină iuțeală, care însă nu provoacă lacrimi.
„Ideală pentru a scoate lacrimile din bucătărie, dulceața acestui tip de ceapă se pretează perfect pentru o varietate de feluri de mâncare, de la salate la mese calde,” a precizat un distribuitor pentru Waitrose, potrivit Digi24.
Producătorii au anunțat că soiul a fost obținut prin încrucișări extinse cu alte soiuri.
„Compușii volatili din ceapă sunt responsabili pentru lăcrimare și aroma înțepătoare, iar cantitățile din acești compuși rămân rămân la același nivel sau cresc în timp. La Sunions, acești compuși fac exact opusul și scad pentru a da o ceapă dulce și blândă,” au explicat producătorii, citați de Independent.
Sunions este deja la vânzare în America, însă a primit numeroase critici. O recenzie din 2018 din Washington Post spunea că legumele sunt foarte dulci – „destul de dulci încât să poți sta acolo și să le mănânci ca pe floricele” – și abia dacă au miros. Un alt jurnalist care le-a încercat a spus că sunt „aproape fără gust”.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News