Marea Britanie. Un pub îi lasă pe clienți să achite consumația cu telefoane vechi

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Un pub din Londra primește telefoane vechi în loc de bani
Un pub din Londra primește telefoane vechi în loc de bani

Un pub din Marea Britanie a implementat o metodă ingenioasă prin care își atrage clienții. Sunt lăsați să plătească tot ce consumă cu dispozitive electronice vechi, pe care nu le mai folosesc.

Britanicii care vor să scape de dispozitivele electronice vechi le pot folosi ca monedă de schimb într-un pub din Londra, care le permite clienților  să își plătească consumația cu telefoane sau alte dispozitive uzate, informează Euronews.

Sunt aproximativ 14.000 de tipuri de dispozitive electronice care pot fi duse în pub-ul  din  Londra.  Ulterior, acestea sunt reparate de o companie de tehnologie și sunt date în folosință.

Prima clientă care a recurs la această metodă de plată este un top model.

Am fost șocată când am aflat ce impact pot avea telefoanele vechi asupra mediului înconjurător. Este important ca, după ce le-am folosit, să fie puse în circulație pentru ca altcineva să le folosească”, spune modelul și ecologista Daisy Lowe, prima clientă care a plătit nota cu dispozitive uzate, citată de sursa menționată.

Un pub din Londra primește telefoane vechi în loc de bani 

 

Inițiatorii acestei campanii de reciclare spun că s-au gândit la protecția mediului. Marea Britanie este pe cale să devină cel mai mare producător european de deșeuri electronice. Sunt date care arată că va  depăși Norvegia, aflată pe primul loc în lume la producția de deșeuri, până la acest moment.

În fapt, cei care s-au înhămat la acest plan de reciclare sunt reprezentanții serviciului Spring, responsabili de repunerea în funcțiune a unor dispozitive don Anglia.

„Păstrarea unui dispozitiv neutilizat într-un sertar este un lucru la fel de rău ca aruncarea sa. Asta pentru că, mai degrabă decât să fie refolosit de altcineva, este scos din circulație și trebuie înlocuit cu ceva nou. Pe măsură ce tehnologia din casele noastre crește, crește și un munte de deșeuri electronice, care are un impact catastrofal asupra mediului”, a explicat cofondatorul Spring, James Seear.

Marea Britanie este unul dintre cei mai mari producători de deșeuri de plastic din lume și va avea propriile reguli, după ce a părăsit Uniunea Europeană.

De la 1 ianuarie, exportul de plastic nesortat din țări membre UE către țările care nu fac parte din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a fost interzis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel