Marea Britanie. Un român a exploatat zeci de muncitori într-un abator: Îi ținea în condiții deplorabile și le dădea foarte puțini bani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 31 de ani, a fost judecat după ce a fost acuzat că a amenințat și exploatat muncitori la o unitate de procesare a cărnii din Somerset, Marea Britanie. 

Cea mai importantă agenție de informații și investigații pentru exploatarea forței de muncă din Marea Britanie, Gangmasters and Labour Abuse Authority (GLAA), a făcut plângerea împotriva lui Cătălin Victor G.

Agenții GLAA au găsit muncitori care trăiau în condiții de supraaglomerare și erau forțați să muncească pentru a-și plăti datoriile către român, iar banii cu care rămâneau nu erau suficienți nici măcar pentru mâncare.

Un ordin de supraveghere pentru infracțiunile de sclavie modernă și risc de trafic de persoane (STRO) a fost instituit pe o perioadă de cinci ani de Tribunalul din North Somerset împotriva românului, în Marea Britanie. Acest ordin judecătoresc înseamnă că tânărul de 31 de ani va fi urmărit penal dacă încalcă oricare dintre cele patru condiții stricte puse în aplicare.

 

Românul a lucrat în mod neoficial în numele a patru agenții

 

Cătălin Victor G., originar din Marghita, județul Bihor, nu a fost prezent la audiere și s-a întors în România, potrivit Serviciului de Raportare a Democrației Locale (LDRS).

El a lucrat în mod neoficial în numele a patru agenții. Victimele trăiau trăiau în case din Bridgwater, Somerset.

Magistrații din North Somerset au decis că un ordin judecătoresc de cinci ani este necesar pentru a proteja de exploatare alte posibile victime. Astfel, românul este acum împiedicat să organizeze sau să plătească pentru călătoriile cuiva în sau în afara Marii Britanii, în afară de membrii familiei apropiate, iar încălcarea ordinului atrage o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare.

Ofițerul investigator GLAA, Gemma Kirby, a spus că acest ordin judecătoresc este un „instrument eficient” în protejarea posibilelor victime vulnerabile de sclavia modernă și traficul de persoane.

„Faptul că am reușit să obținem acest ordin în vigoare până în 2027 înseamnă că suntem capabili să abordăm orice abateri viitoare cu rapiditate și hotărâre. Vom monitoriza în mod regulat cazurile asemănătoare și nu vom ezita să acționăm dacă constatăm că nu este respectată pe deplin”, a adăugat ea.

Naționalitatea muncitorilor exploatați nu a fost precizată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel