Maria-Georgiana Teodorescu, apel ferm în Parlamentul European: "Traficul de droguri amenință viitorul generațiilor tinere"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Europarlamentarul AUR, Maria-Georgiana Teodorescu, trage un semnal de alarmă în privința uneia dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă tinerii din Europa și nu numai: traficul de droguri.

Europarlamentarul a vorbit despre dimensiunea gravă a problemei și a subliniat impactul devastator pe care drogurile îl au asupra tinerilor. 

"Traficul de droguri este una dintre cele mai mari amenințări actuale la adresa sănătății fizice și psihice a noilor generații, precum și principala sursă de venit pentru grupările de crimă organizată," a declarat europarlamentarul AUR. 

Teodorescu a enumerat proveniența principalelor tipuri de droguri care inundă Europa și a menționat Olanda ca principala țară de unde pleacă drogurile sintetice către restul Europei. 

"Dacă proveniența cocainei este legată în principal de țările din America de Sud, a heroinei de Afganistan, țara europeană care produce cantitățile cele mai mari de droguri sintetice este Olanda. Modalitatea principală de introducere în țările membre UE este prin intermediul firmelor internaționale de curierat. Așadar informațiile și rutele sunt cunoscute, trebuie doar înăsprite măsurile de control,” a adăugat ea. 

Coletele sunt trimise din Olanda fără verificarea expeditorului

 

Un alt aspect extrem de îngrijorător, subliniat în declarație, este lipsa de verificări în sistemele de curierat.

"Știați, de exemplu, că la trimiterea unui colet prin curierat din Olanda nu se cere nici măcar o carte de identitate? Oricine poate trimite orice produs dorește către orice țară membră UE, fără absolut nici un control. Iar odată drogurile pătrunse pe teritoriul țării, ajung să fie vândute cu precădere tinerilor, ba chiar și copiilor, întrucât prețul pentru drogurile sintetice este infim, iar pedepsele sunt prea blânde. Pentru a-și procura dozele zilnice, un consumator devine cu timpul traficant și în acest mod fenomenul consumului de droguri ia amploare," mai spune Teodorescu. 

Teodorescu a lansat un apel urgent către Uniunea Europeană pentru a trata această criză cu aceeași determinare cu care tratează alte amenințări globale. 

„Uniunea Europeană, care astăzi știe să spună 'nu' ferm produselor din Rusia sau China, trebuie să aibă aceeași tărie pentru a spune 'nu' drogurilor, indiferent de măsurile de control care ar fi necesare pentru prevenirea și combaterea acestui fenomen,” a încheiat Maria-Georgiana Teodorescu. 

Video: 

2. -imagine fara descriere- (main_logo_english-1_07458200.jpg)

Europarlamentarii AUR fac parte din grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni. Vezi aici site-ul ECR Group

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel