Martorii au povestit anchetatorilor cum ar fi murit Alex Marangon, tânărul barman din Italia. Anchetatorii încep să aibă îndoieli 

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
Misterul morții lui Alex Marangon: Dispariția șamanilor ridică noi întrebări în ancheta de la Abația Vidor
Misterul morții lui Alex Marangon: Dispariția șamanilor ridică noi întrebări în ancheta de la Abația Vidor

A ieșit în final la iveală varianta celor doi vindecători columbieni cu privire la moartea tânărului Alex Marangon, care rămâne un mister de peste o lună. 

Cercetările legate de moartea lui Alex Marangon, un tânăr barman din localitatea Marcon (Veneția) care a dispărut în noaptea de 30 iunie la Vidor (Treviso), după ce a participat la un ritual șamanic și găsit mort câteva zile mai târziu, devin tot mai complexe. Corpul său neînsuflețit a fost descoperit la începutul lunii iulie pe albia râului Piave. Ancheta se complică acum și mai mult din cauza îndoielilor legate de credibilitatea martorilor, care este posibil să fi consumat substanțe care le-au afectat claritatea mentală.

Organizatorii columbieni ai evenimentului la care a fost prezent și Alex au ales să comunice doar prin intermediul avocatului lor. „Din prudență”, explică avocatul, „preferă să rămână într-un loc unde se simt protejați”. Conform declarațiilor făcute de aceștia către anchetatori, „în timpul ceremoniei, Alex a devenit agitat și a ieșit brusc din capelă. L-am urmărit afară, dar el a fugit în pădure. La scurt timp, am auzit o bufnitură și un țipăt ascuțit.” Organizatorii susțin că a fost un accident, afirmând că Alex ar fi căzut de la înălțime pe pietrele albiei râului, iar apa l-ar fi purtat circa opt kilometri.

Ce s-a întâmplat cu Alex Marangon

 

Se știe că Marangon a fost la Vidor pentru a participa la o petrecere privată de muzică și medicină, la o mănăstire, acolo unde și-a rezervat o cameră. A dispărut pe 30 iunie, iar cadavrul său a fost găsit pe 2 iulie, pe o insulă din Ciano, pe râul Piave. Autopsia a arătat că Alex a fost lovit puternic în cap cu un obiect contondent înainte de a ajunge în apă. Procurorul-șef din Treviso, Marco Martani, a declarat că moartea lui Alex a fost cauzată de „violență non-accidentală”, ancheta fiind tratată ca o crimă.

Îndoieli cu privire la mărturiile participanților

Acestea sunt informațiile certe, dar mai există numeroase aspecte neclare. În reconstrucția ultimei zile din viața lui Marangon, rămâne un interval de trei ore neelucidat între dispariția sa și momentul în care s-a dat alarma, la ora șase dimineața. Procuratura din Treviso a audiat martorii, dar lucrurile s-au complicat și mai mult. Participanții au declarat că l-au văzut pe Alex îndreptându-se spre o terasă cu vedere spre Piave, auzind ulterior un țipăt și o bufnitură. Au încercat să-l găsească în următoarele trei ore, fără succes. Procurorul a subliniat că dacă martorii au consumat substanțe interzise, percepția lor despre evenimentele din acea noapte ar putea fi distorsionată.

Un alt aspect care ridică semne de întrebare în legătură cu declarațiile participanților este un moment semnalat de programul „Cine l-a văzut?”. Andrea Zuin, muzician și organizator al ritualului, a avut un lapsus tulburător atunci când sora lui Alex i-a cerut ajutorul: „Sigur că o voi face, dar nu există o astfel de posibilitate”, a spus el, corectându-se imediat. Această declarație alimentează suspiciunile cu privire la atmosfera de tăcere care învăluie abația și pe cei care au fost prezenți la eveniment.

Analize de păr pentru participanții la ritual

Avocații familiei Marangon, Nicodemo Gentile și Stefano Tigani, au solicitat ca toți participanții la ritual să fie supuși unor teste de păr pentru a identifica substanțele consumate. Părinții lui Alex au menționat că fiul lor a mai consumat ayahuasca la evenimente similare, o plantă cunoscută pentru efectele sale psihoactive, dar de această dată retragerea a fost mai scumpă și s-a anunțat ceva special, necunoscut lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel