Oamenii de știință de la ATR Computational Neuroscience Laboratories din Kyoto, dezvoltă o tehnologie inovatoare care permite ca visele să fie înregistrate și apoi redate, folosind imagistica prin rezonanță magnetică funcțională și electroencefalograme.
Cercetătorii japonezi au publicat un studiu care descrie o metodă de înregistrare a viselor folosind imagistica prin rezonanță magnetică funcțională pentru a înregistra activitatea creierului asociată cu anumite obiecte, atunci când un subiect este treaz sau când doarme. Pe lângă imagistica prin rezonanță magnetică funcțională, oamenii de știință au echipat subiecții de testare cu o electroencefalogramă - EEG.
Procesul constă în monitorizarea activității creierului unei persoane în timp ce doarme și reconstruirea ulterioară a imaginilor pe baza datelor neuronale, obținând o acuratețe de 60%.
Înregistrările rezultate sunt flash-uri de imagini ale obiectelor care se corelează cu această activitate a creierului. Rezultatul nu este o înregistrare video în sensul obișnuit, și nici o înregistrare narativă a visului unui subiect, ci clipurile constau dintr-o succesiune rapidă de imagini statice asamblate cu ajutorul unui program de învățare automată, precizează qpasa.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News