Mașini luate de noroi de jumătate de metru, pe șosea în Austria. Șoferii au rămas prinși în aututurisme

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Fenomen ciudat în regiunea Stiria din Austria: mai multe mașini au fost lovite de o alunecare de teren care a adus noroi de până la jumătate de metru pe șosea. 

Mai mulți șoferi au fost loviți de un strat gros de noroi pe șoseaua Präbichl din Stiria. Luni seara, ploile torențiale au provocat mai multe alunecări de teren, iar șapte mașini au fost antrenate de torenții de noroi. În mod miraculos, nimeni nu a fost rănit.

La începutul lunii august, drumul Eisenstrasse (B 115) spre Präbichl a fost inițial închis din cauza unor alunecări de teren care aduceau zeci de tone de noroi pe șosea. Pompierii au fost nevoiți să intervină din nou luni seara, atunci când solul, înmuiat de ploile recente, a cedat sub presiunea noilor precipitații abundente, din care au rezultat alte alunecări de teren.

100 de metri de șosea din Austria, blocați de noroi

 

Șapte vehicule au fost surprinse și luate de masele de noroi. "Am reușit să salvăm în total zece persoane și patru câini, iar alunecările au acoperit aproximativ 100 de metri de drum", a declarat Christian Lanner, comandantul pompierilor din Vordernberg, pentru publicația "Krone".

Stratul de noroi măsoară 50 de centimetri în înălțime. Mașinile au rămas blocate în noroi și moloz care măsoară între 30 și 50 de centimetri în înălțime, iar proprietarii nu au mai reușit să deschidă ușile autoturismelor, fiind captivi până la sosirea salvatorilor.

Șoseaua rămâne închisă, iar geologii fac măsurători pentru a decide ce se va întâmpla cu drumul

 

"Prima noastră grijă a fost să verificăm dacă există răniți, dar, din fericire, nu a fost cazul. Am lucrat împreună cu șoferii și cu populația din zonă pentru a curăța o bandă de circulație și, după o oră și jumătate, am reușit să eliberăm pe toată lumea", a continuat Lanner.

O mașină a trebuit să fie tractată, dar, ca prin minune, toți șoferii au scăpat nevătămați. Toate vehiculele, cu excepția unuia, au rămas funcționale, iar șoferii și-au putut relua drumul după ce au fost scoși din zona de noroi.

Lucrările de curățare vor mai dura, iar drumul Eisenstrasse rămâne închis momentan; singura alternativă este ocolirea prin A9. Un geolog de stat evaluează întreaga situație începând cu marți dimineață pentru a decide ce măsuri vor fi luate și când traficul va fi reluat.

De asemenea, Friesacher Straße dintre Scheifling și Perchauer Sattel este închisă în prezent din cauza unei alte alunecări de teren, iar această închidere va dura câteva zile.

Citește și Monica Tatoiu acuză austriecii că discriminează românii: „Ne consideră stirpe de nivel inferior”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel