Măsură dură în Franța. 3000 de persoane nevaccinate anti-Covid au rămas fără loc de muncă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Personalul medical din Franța nu poate refuza vaccinul anti-Covid
Personalul medical din Franța nu poate refuza vaccinul anti-Covid

Franța a luat măsuri drastice împotriva angajaților din domeniul sanitar care au refuzat să se vaccineze anti-Covid. Peste 3000 de locuri de muncă au fost suspendate.

Prima zi de aplicare a obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 în rândul angajaților din domeniul sanitar a însemnat suspendarea a 3000 de locuri de muncă, transmite ministrul Sănătății, Olivier Veran, citat de EFE.

Oficialul francez spune că suspendarea este doar temporară, pentru a-i face pe angajați să înțeleagă că nu pot îngriji alte persoane vulnerabile, dacă ei nu sunt imunizați împotriva coronavirusului. Măsura i-a vizat în mod special pe lucrătorii centrelor de îngrijire a bătrânilor, care sunt mai expuși la formele severe ale virusului Covid.

Franța este una dintre țările care a hotărât vaccinarea obligatorie anti-Covid din 15 septembrie ac. Angajații din domeniul medical trebuia să facă dovada administrării unei doze de vaccin până la 15 octombrie ac. Guvernul din Paris nu exclude administrarea și celei de-a treia doze de vaccin împotriva coronavirusului, dacă situația o va impune, menționează sursa citată.

Franța și Italia, măsuri dure împotriva celor care nu se vaccinează anti-Covid. Ce s-a decis în România 

Franța și Italia sunt primele state care au luat astfel de măsuri împotriva angajaților din domeniul sanitar. Mai mult decât atât, Italia a anunțat că va trece la suspendarea definitivă a locului de muncă, dacă angajații din domeniul medical refuză vaccinarea împotriva Covid.

În România, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU), Raed Arafat, a precizat că este necesară măcar testarea obligatorie, dacă se refuză vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Cert este că trebuie sau vaccinare obligatorie și în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. Adică, ești vaccinat, sau dacă nu ești vaccinat ești testat o dată pe săptămână. Acest lucru e minim.

Sunt țări în Europa care au mers pe vaccinare obligatorie”, a explicat Raed Arafat, la Digi TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel