Potrivit HotNews.ro, reporterii de la emisiunea de investigaţii „Report”, difuzată luni, 15 aprilie, pe canalul Rai 3, au dezvăluit că o bună parte din uniformele aflate în dotarea Armatei italiene şi Carabinierilor sunt fabricate în România. Mai precis, la Fălticeni şi la Târgu Trotuş (judeţul Bacău).
Salvini este cunoscut pentru vehemenţa cu care apără produsele „made in Italy”, dar şi pentru că obişnuieşte să participe la evenimente publice îmbrăcat, mândru, în uniforme ale forţelor de ordine. Întrebat de reporteri dacă ştie că uniformele îmbrăcate sunt produse în România, ministrul de interne italian s-a apărat, spunând că "de vină sunt licitaţiile şi regulile impuse de Uniunea Europeană", pe care are intenţia să le schimbe.
Citește și Matteo Salvini REACȚIONEAZĂ după ce un ROMÂN a făcut un selfie cu un Lamborghini
Ştirea despre reportajul jurnaliştilor de la „Report” a apărut ieri dimineaţă în cotidianul "Il Fatto Quotidiano", fiind preluată la scurt timp de o bună parte a presei din Peninsulă. În cursul serii de luni, reportajul a fost difuzat la o oră de vârf. Jurnaliştii italieni au reconstruit, pas cu pas, cum decurge achiziţia publică, care sunt firmele care participă la licitaţie, unde au sediul şi unde îşi desfăşoară activitatea şi, mai ales, cât câştigă din contractele cu statul italian.
Detalii cu privire la producţie: „100% la Fălticeni”
HotNews.ro a examinat contractele dintre Ministerul de resort din Italia şi firmele care au câştigat licitaţiile. Într-unul din contracte, datat 2016, dintre Ministerul Apărării şi o firmă care furnizează echipamente şi uniforme, se precizează clar că "100% din procesul de producţie" va avea loc în România, mai precis la Fălticeni, judeţul Suceava.
Într-un alt contract, din 2017, în valoare de peste 3 milioane de euro, firma Alfredo Grassi S.p. A. declară că în procesul de producţie se va face la firma Trotustex s.r.l. (cea cu sediul la Târgu Trotuș, n.red.).
Citește și Matteo Salvini, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ: „Va intra în vigoare"
Prin urmare, statul italian este la curent cu faptul că producţia se desfăşoară în România: după cum am văzut, etapele procesului sunt specificate în contract, iar contractele, de altfel, sunt publice. Mai mult, astfel de contracte nu reprezintă o noutate: primul acord de producţie pe care care am avut ocazia să-l consultăm e din 2016.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News