Medic, despre vaccin: "Regretele vin prea târziu. Cu unii viteji din stradă o să ne revedem în spital"

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Regretul de a nu se fi vaccinat vine uneori prea târziu, avertizează medicul Alina Prodan, de la Spitalul Floreasca, iar mulți dintre cei care ies în stradă la proteste ajung în spital.

„Nu există orb mai mare decât cel care nu vrea să vadă! De curiozitate, îmi întreb pacienții nevaccinați de ce nu s-au vaccinat! Răspunsurile sunt de la nu vreau, nu am avut timp, nu știu, mi-e frică (de cine sau ce, nu se știe), până la așa vreau eu sau vor ăștia să ne omoare”, spune medicul Alina Prodan, potrivit RoVaccinare, scrie Mediafax.

Potrivit medicului, acești oameni sunt greu de convins, astfel nici cifrele, nici statisticile, nu sunt suficiente în acest caz.

„E a noastră vina, că nu am reușit să realizăm o educație sanitară sănătoasa, iar în momente ca acestea lipsa ei produce dezastre”, spune medicul.

De asemenea, medicul avertizează că din păcate, ,,în acest caz nu funcționează treaba cu mai bine mai tarziu decât niciodată”. Astfel, potrivit doctorului, în acest caz „regretele vin de multe ori prea târziu”.

„Și tot din păcate, cu unii viteji din stradă o să ne revedem în spital, dar probabil pentru unii o să fie prea târziu. În fond, toți trebuie să ne asumăm alegerile făcute!”, a mai spus dr. Alina Prodan, scrie Mediafax.

 

OMS: "Toate persoanele nevaccinate trebuie căutate şi convinse să se imunizeze''

 

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze", a declarat joi Mike Ryan, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi pentru situaţii de urgenţă, relatează EFE, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, sarcina trebuie desfăşurată la nivel global şi, "mai ales, în rândul persoanelor vârstnice, sau cu afecţiuni medicale subiacente", a precizat Ryan într-o sesiune cu internauţii pe reţelele de socializare.

De asemenea, el a precizat că o altă prioritate trebuie să fie "garantarea că toţi lucrătorii sanitari sunt imunizaţi şi că toţi au acces la echipamente de protecţie adecvate", a adăugat expertul OMS.

Mike Ryan a făcut aceste comentarii când a fost întrebat dacă trebuie unificate toate măsurile de prevenire, totul în contextul în care fiecare reţea naţională de sănătate a luat măsuri diferite pentru combaterea pandemiei și a noului val de infectări.

Totodată, expertul irlandez a adăugat că, deşi există obiective comune de combatere a pandemiei, este de înţeles ca fiecare ţară să adopte propriile sale măsuri, având în vedere că factori ca ratele de contagiere sau piramida demografică naţională nu sunt la fel în toate ţările, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel