Medicii români luptă împotriva COVID-19 din spitale din Italia sau Franța: „Comunicarea cu cei dragi nu se face ușor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Departe de casă, dar cu drag de profesie, medici români plecați peste hotare luptă împotriva coronavirusului din spitale din Italia sau Franța.

Se implică pentru a salva pacienți aflați în stare gravă, dar nu uită nici de sentimentele celor pe care îi tratează. Le sunt alături în momente grele, mai ales că familia nu îi poate vizită.

La pianul instalat în holul unui spital din Torino cântă cadrele medicale de acolo - pentru pacienți și colegi.

„Noul proiect este muzică în spital pentru secțiile COVID și reanimare. Aici au fost donate din nou foarte multe tablete pe care am încărcat un file cu muzică pe o frecvența de 432 Hz a unui biolog celular și muzicist de aici din Biella. Sperăm că impactul să fie din ce în ce mai pozitiv, pentru că are un impact asupra funcțiilor vitale”, spune Natalia Elinoiu, medic Psihoterapeut, potrivit Știrile PRO TV.

Tabletele sunt folosite și pentru ca pacienții aflați pe un pat de spital, departe de familie, să ia legătură cu rudele.

 

„Cred că mulți români ar trebui să fie ajutați să fie mai conștienți”

 

Pentru toate eforturile depuse în lupta cu noul virus, angajații au fost aplaudați la scenă deschisă de zeci de polițiști și ambulanțieri din Torino.

„Cred că mulți români ar trebui să fie ajutați să fie mai conștienți efectiv de gravitatea acestui virus, că, cu durere o spun, mulți încă nu, nu au înțeles ce vrea să spună și ce înseamnă”, a mai precizat Natalia Elinoiu.

 

„Vizitele sunt practic limitate la zero”

 

Nici pentru pacienții internați în spitalele din Franța comunicarea cu cei dragi nu se face ușor.

„Legătura este prin telefon clasic. În general telefoanele sunt telefoanele spitalului și în felul ăsta le transmitem informații. Comunicarea pe telefon este întodeauna privilegiată, vizitele sunt practic limitate la zero. Practic vizitele sunt interzise de o bună perioadă de timp, iar informațiile sunt date în general de către medic sau de către asistență care se ocupă de pacient, de câte ori sunt cerute”, a spus Bogdan Aignatoaie, medic în Franţa, potrivit sursei citate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel