Medvedev: Ucraina a rămas fără şansa de a intra în NATO din cauza operaţiunii speciale a Federaţiei Ruse

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, avertizează Ucraina că ar putea 'dispărea de pe hartă'
Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, avertizează Ucraina că ar putea 'dispărea de pe hartă'

Nimeni nu va primi acum Ucraina în Alianţa Nord-Atantică şi acesta este rezultatul operaţiunii militare speciale, este de părere vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev. 

"Este clar pentru toţi că niciun vecin nu le poate oferi (Ucrainei - n. Interfax) niciun fel de garanţii, chiar dacă urăsc cu înverşunare Rusia. Iar acum nimeni nu va primi Ucraina în NATO. În Alianţă, deşi sunt rusofobi, nu sunt sinucigaşi. Iar acest lucru este rezultat direct al unei operaţiuni militare speciale", a scris Medvedev astăzi pe Telegram.

Garanţii de securitate, este de părere vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, "putea da numai un acord cu Rusia".

"Dar puterea ucraineană, stimulată de banii şi rachetele occidentale, a refuzat acordul", a arătat Medvedev, titrează Rador.

 

Medvedev, mâna dreaptă a lui Putin și fost președinte al Rusiei, a vizitat regiunile separatiste din Donbas

 

O delegaţie de oficiali ruşi condusă de fostul preşedinte Dmitri Medvedev a vizitat joi regiunile separatiste din regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei, făcând apel la strângerea relaţiilor cu Moscova, transmite AFP.

Aceasta este una din cele mai mari delegaţii ruse care au vizitat estul Ucrainei de la începutul ofensivei Moscovei pe 24 februarie.

Într-o declaraţie publicată pe Telegram, Medvedev a afirmat că "a purtat discuţii cu privire la măsurile prioritare ce trebuie luate pentru asigurarea securităţii republicilor din Donbas, conform instrucţiunilor preşedintelui" rus Vladimir Putin.

"A fost acordată o atenţie deosebită armonizării legislaţiei" regiunilor separatiste cu cea a Rusiei, precum şi reparării infrastructurii şi pregătirii şcolilor pentru începerea noului an şcolar, a adăugat el.

Din delegaţie au mai făcut parte adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Kirienko, ministrul de interne, Vladimir Kolokolţev, şi şeful serviciilor de securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov.

Medvedev, manevrat de Putin așa cum a fost nevoie



Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte în perioada 2008 - 2012 şi apoi prim-ministru între 2012 şi 2020, este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

În estul Ucrainei, delegaţia a avut mai multe întâlniri, inclusiv cu liderul separatist din Lugansk, Leonid Pasecinik şi cu cel al regiunii învecinate Doneţk, Denis Puşilin.

Aceste două entităţi s-au separat în 2014 cu sprijinul Moscovei şi s-au extins ca urmare a ofensivei pe care Rusia o conduce anul acesta împotriva Ucrainei. Moscova consideră aceste teritorii drept state, pe care însă comunitatea internaţională nu le recunoaşte.

Vizita lui Dmitri Medvedev survine într-un moment în care Moscova este suspectată că plănuieşte anexarea unor zone mari din Ucraina. Autorităţile separatiste pledează în mod deschis pentru anexarea la Rusia, iar administraţiile pro-ruse de ocupaţie din sud se pregătesc să organizeze referendumuri de anexare, dintre care unele ar putea avea loc chiar luna viitoare, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel