Memorandum important pentru românii care lucrează în Kazahstan: contribuţiile la pensii ar putea fi recunoscute

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Memorandum important pentru românii care lucrează în Kazahstan, contribuţiile la pensii ar putea fi recunoscute
Memorandum important pentru românii care lucrează în Kazahstan, contribuţiile la pensii ar putea fi recunoscute

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, a discutat marţi cu ambasadorul Republicii Kazahstan în România despre paşii care trebuie făcuţi astfel încât contribuţiile la pensii ale cetăţenilor din ambele ţări să fie recunoscute şi calculate după retragerea din activitate.

"În cadrul întâlnirii s-au creionat paşii pe care atât România, cât şi Kazahstan, trebuie să îi facă astfel încât contribuţiile la pensii ale cetăţenilor din ambele ţări să fie recunoscute şi calculate după retragerea din activitate, ale cetăţenilor kazahi care lucrează în România, dar şi ale românilor care îşi desfăşoară activitatea în Republica Kazahstan. În acest sens, partea română şi cea kazahă au convenit să fie încheiat un memorandum privind pensiile şi asigurările sociale", se menţionează într-un comunicat al MMSS.

Potrivit sursei citate, în marja discuţiilor bilaterale, ambasadorul a apreciat cooperarea extrem de strânsă a părţii române pentru protejarea drepturilor angajaţilor şi securitatea în muncă şi a asigurat că Guvernul din Republica Kazahstan doreşte să rămână un partener solid pentru asigurarea securităţii energetice din regiune.

La rândul său, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale a exprimat aprecierea pentru faptul că investiţiile Republicii Kazahstan în România reprezintă un contributor important la buget şi în special la sistemul public de pensii. De altfel, ministrul român apreciază că Republica Kazahstan este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai României din Asia Centrală, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel