Mere caramelizate. Rețeta simplă din doar 4 ingrediente care iți aduce pe masă gustul copilăriei

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Mere caramelizate. Rețeta simplă din doar 4 ingrediente care iți aduce pe masă gustul copilăriei
Mere caramelizate. Rețeta simplă din doar 4 ingrediente care iți aduce pe masă gustul copilăriei

Merele caramelizate sunt o rețetă foarte ușor de făcut și au un aspect apetisant. Sunt ideale pentru a fi servite ca desert, ori de câte ori vrem să ne surprindem oaspeții la finalul mesei. 

Dacă respecți această rețetă de mere caramelizate cu apă, zahăr și miere, vei obține un desert strălucitor și vibrante, prin adăugarea de colorant alimentar roșu. Un desert apetisant pentru cei mici și mari deopotrivă. 

În Statele Unite sunt adesea servite în noaptea de Halloween, dar nu există niciun motiv pentru care să nu poată fi servite și ca o gustare specială de după-amiază. Așa că nu ne rămâne decât să aflăm, pas cu pas, cum se fac merele caramelizate. 

Vezi și: Ruladă de ciocolată fără coacere. Un desert fabulos, gata cât ai zice 1, 2, 3....

Ingrediente pentru 6 mere caramelizate

 

- 6 mere roșii (mici)

- 1 lingură miere 

- 260 g zahăr pudră

- 140 ml apă

- colorant alimentar roșu

Mod de preparare, pas cu pas

 

Pentru a pregăti merele caramelizate, trebuie mai întâi să turnăm apa într-o cratiță de mărime medie, să adăugăm zahărul pudră și o lingură de miere, de preferință miere de salcâm. Alternativ, putem folosi glucoză lichidă.

Se aduce amestecul la fierbere și, între timp, se spală merele roșii sub jet de apă pentru a îndepărta eventualele impurități. Deoarece nu trebuie să îndepărtăm coaja, vă recomandăm să alegeți fructe cultivate ecologic. 

Uscați merele cu un prosop de bucătărie și profitați de acest lucru pentru a freca ușor coaja: în acest fel, suprafața va fi mai strălucitoare. Îndepărtați codița de la fiecare măr și puneți în locul ei un băț de lemn. 

Imediat ce siropul pe bază de apă, zahăr și miere începe să fiarbă, se adaugă colorantul alimentar roșu. Cantitatea variază în funcție de nuanța și de intensitatea pe care dorim să o obținem: dacă doriți, puteți sări peste acest pas, deoarece are un scop pur estetic. 

Vezi și: Tartă moale cu roșii și mozzarella. N-o să te poți opri din mâncat, are un gust divin!

Cu ajutorul unui termometru de bucătărie, se verifică dacă siropul a atins temperatura de 150°, apoi se scufundă merele pe rând, ținându-le în sus cu o scobitoare. 

Întoarceți merele astfel încât caramelul să adere uniform la suprafață și transferați-le pe o tavă pentru a scurge excesul de sirop.

Se procedează astfel până când se obțin 6 mere caramelizate. Se așază pe o tavă și se lasă să se răcească complet la temperatura camerei.

După aproximativ o oră, desertul nostru este gata să fie servit!

Notă: După ce sunt gata, merele caramelizate pot fi păstrate până la 2-3 zile, acoperite cu folie alimentară. 

Merele caramelizate sunt o gustare specială pentru petreceri aniversare sau de Halloween.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel