Există un proverb englezesc înțelept: "Mănâncă un măr pe zi și medicul tău va da faliment".
Într-adevăr, o comoară de vitamine și oligoelemente sănătoase poate fi găsită în acest fruct fantastic. Merele murate sunt un desert subapreciat și uitat, dar care va deveni cu ușurință un preparat foarte apreciat la masa de sărbători, dacă te ocupi de pe acum de prepararea lor.
Mere murate, rețeta clasică
Ingrediente: 2 kg de mere dulci, 50 g de sare, 1 fir de tarhon, 2-3 fire proaspete de busuioc.
Ustensile: 2 borcane sterilizate de trei litri, cratiță.
Preparare: se pun fructele spălate bine în borcane. Pentru marinată: se pun la fiert 4 litri de apă, se adaugă sare, tarhon și busuioc. Se toarnă merele peste marinada răcită, se închid cu un capac etanș (se poate folosi plastic) și se lasă să se odihnească în pivniță sau la frigider timp de o lună.
Te-ar putea interesa și: Cartofi cu bere la tigaie sau la cuptor. Sunt crocanți la exterior și moi la interior. Un răsfăț culinar, cu adevărat uimitor
Mere „la abur“, cu făină
Ingrediente: 2 kg de mere dulci, 200 g de făină de secară, 4 l de apă, 50 g de sare, frunze de zmeură, mentă și coacăze.
Ustensile: 2 borcane sterilizate de trei litri, cratiță.
Preparare: se pun merele spălate în borcane de trei litri, așezând în fiecare strat frunzele aromatice. Într-o cratiță cu apă, se adaugă treptat făina. Se lasă să se așeze și să se scurgă apa, dar nu până la capăt, lăsând la fund un amestec de făină concentrată. Se umplu borcanele cu apă și se lasă la infuzat în frigider sau în pivniță timp de minim 5 săptămâni.
Mere cu pere și scorțișoară
Ingrediente: 1 kg de mere, 1 kg de pere dulci, 2 bețe de scorțișoară, 4 cuișoare, 50 g de sare.
Ustensile: 2 borcane de 3 litri, cratiță.
Preparare: de preferință, alegeți pere mici pentru rețetă, fructele din copaci sălbatici sunt excelente. Se așază fructele în straturi strânse, alternând merele și perele. Se pun la fiert 3 litri de apă cu condimentele, sarea și zahărul. Se umplu borcanele cu apă clocotită, se îndepărtează spuma care s-a format și se lasă la infuzat timp de 1,5 luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News