Mergi în Grecia? Atenție la prețurile din restaurante. O salată rustică în tavernele din Creta costă 10 euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mergi în Grecia. Atenție la prețurile din restaurante. O salată rustică în tavernele din Creta costă 10 euro
Mergi în Grecia. Atenție la prețurile din restaurante. O salată rustică în tavernele din Creta costă 10 euro

Consumatorii au fost revoltați de prețul de vânzare al salatei din tavernelor cretane, care de multe ori ajunge chiar și la zece euro.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din Creta a primit recent multe plângeri de la localnicii, precum și de la turiștii, care se confruntă cu costul exorbitant al unei salate rustice în tavernele din Creta.

Totodată, Asociația pentru Protecția Consumatorilor din Creta avertizează despre „șmecheria” adoptată de mulți proprietari de restaurante în timpul sezonului estival, taxând pâinea și apa fără a informa clienții, relatează cretalive.gr.

„Conform regulamentului pieței 1/7.5.2007, care este valabil din 24 mai 2007, centrele și magazinele de catering, petrecere a timpului liber, divertisment și divertisment nu au voie să-și taxeze clienții așa-numitul HOVER (vase, tacâmuri, prosoape, scobitori etc.).  De asemenea, toate articolele oferite (pâine, pâine cu unt, pâine cu pate de măsline, apă îmbuteliată) sunt trecute, în mod obligatoriu, în listele de prețuri. 

Grecia. Concediu cu final trist pentru doi soți români. Bărbatul de 50 de ani s-a înecat în Lefkada

Clientul le poate comanda, ca toate celelalte produse. În consecință, orice acțiune a comerciantului de a taxa pentru articole precum pâine, pâine și unt, apă îmbuteliată, pe care clientul nu le-a comandat, constituie o încălcare a legii”, transmite Asociația pentru Protecția Consumatorilor din Creta.

 Asociația pentru Protecția Consumatorilor din Creta face apel la consumatori să fie vigilenți în privința prețului salatei, afirmând: „Am primit multe reclamații despre prețuri mari la o salată de țară, care costă și 10 euro”.

O familie de români, dezamăgită de vacanţa în insula Thassos: Nu vom mai calca vreodată pe aici! Nu suntem bine primiți!

În cele din urmă, Asociația pentru Protecția Consumatorilor din Creta face apel lacomercianții de catering, agrement și divertisment să acorde atenție consumatorilor și să respecte legislația existentă, deoarece turismul are nevoie de sprijinul al tuturor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel