Mesaj de binecuvântare pentru examene de la Patriarhul Daniel: „Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vă dăruiască succes!”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Mesaj de binecuvântare pentru examene de la Patriarhul Daniel: Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vă dăruiască succes!”
Mesaj de binecuvântare pentru examene de la Patriarhul Daniel: Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vă dăruiască succes!”

Luni, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj de binecuvântare și încurajare adresat elevilor care se află în sesiunea de Bacalaureat. 

În mesajul său, el le-a urat acestora pace sufletească, mult curaj, succes și bucurie, și a îndemnat părinții și preoții să îi susțină "concret" pe tineri, combinând sfaturile bune și încurajările cu rugăciunea și ajutorul personal.

"În această perioadă de examene, plină de emoție și intens consum intelectual, îi îndemnăm pe părinți și profesori, dar și pe preoții din parohiile voastre, să vă susțină concret, fiecare în sfera sa de competență și comunicare cu voi, unind sfatul bun și încurajarea cu rugăciunea și ajutorarea personală. Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Învățătorul și Lumina lumii, să vă dăruiască pace sufletească, mult curaj, succes și bucurie!", a transmis Patriarhul Daniel, conform Agerpres.

 

Biserica Ortodoxă Română susține educația intelectuală, spirituală și morală a omului

 

Patriarhul a subliniat în mesajul său că Biserica Ortodoxă Română a susținut și promovat, de-a lungul întregii sale istorii, educația intelectuală, spirituală și morală a omului. Acesta a evidențiat importanța examenelor în viața tinerilor, considerându-le oportunități de evaluare și maturizare intelectuală și emoțională într-o societate din ce în ce mai competitivă.

"Examenele pe care le susținem în viață sunt reale prilejuri de evaluare și maturizare intelectuală și emoțională într-o societate din ce în ce mai animată de competiție, dar și etape către înțelegerea și dobândirea unor valori care sporesc cultura esențială a dialogului și întrețin comuniunea firească între oameni", a mai precizat Patriarhul Daniel.

Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului național de bacalaureat 2024 se vor desfășura în perioada 1 - 5 iulie, în 477 de centre. Prima probă, cea de Limba și literatura română, va avea loc luni. Această perioadă este una de maximă importanță pentru elevii din toată țara, iar mesajul Patriarhului vine ca un sprijin spiritual și moral în acest moment crucial al vieții lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel