„Proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni" iunie - octombrie 2024
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  Mesaj emoționant pentru românii de pretutindeni. Narcisa Lungu: „Să-și respecte tradițiile, venim dintr-o țară cu istorie puternică"

Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
Mesaj emoționant pentru românii de pretutindeni. Narcisa Lungu:„Să nu uite niciodată că venim dintr-o țară cu o istorie puternică” / Foto: Facebook
Mesaj emoționant pentru românii de pretutindeni. Narcisa Lungu:„Să nu uite niciodată că venim dintr-o țară cu o istorie puternică” / Foto: Facebook

În cadrul emisiunii "Tradiții românești în diaspora" de la ȘtiriDiaspora, Narcisa Lungu a transmis un mesaj emoționant românilor de pretutindeni.

Pentru românii care trăiesc în străinătate, păstrarea tradițiilor și sărbătorilor naționale reprezintă un legământ de preț cu cultura și identitatea lor. Aceasta este o realitate pe care Narcisa Lungu, o pictoriță română stabilită în Italia de mai bine de un deceniu, o trăiește zilnic. În cadrul emisiunii "Tradiții românești în diaspora" de la ȘtiriDiaspora, Narcisa a transmis un mesaj emoționant românilor de pretutindeni.

„Românilor din Italia le transmit să fie puternici, să-și respecte tradițiile și să nu uite niciodată că venim dintr-o țară cu o istorie puternică. Să fie mândri de cultura noastră și de tradițiile noastre. Le mai doresc să fie uniți în a celebra diferitele manifestări, pentru că avem ce demonstra, facem lucruri foarte frumoase cu mândrie.”, a spus Narcisa Lungu în cadrul emisiunii.

 

„Nu pot să iau toată țara cu mine în Italia ca să îmi treacă dorul”

 

În ciuda diferențelor culturale și a provocărilor care vin cu viața în străinătate, românii din Italia reușesc să mențină vie legătura cu țara natală. Narcisa Lungu se emoționează când se gândește la țara ei și consideră că nimic nu se poate compara cu senzația pe care o ai când te întorci în țară.

„Românilor de acasă nu știu ce le-aș transmite, mă emoționez. Mi-e foarte dor de casă și nu știu ce aș putea eu să le transmit românilor de acasă, poate ei ar trebui să îmi transmită mie ceva. Nu cred că pot lua ceva de acasă să îmi treacă dorul, am multe lucruri, dar nu pot să iau toată țara cu mine. În sufletul meu sunt român.”, a adăugat Narcisa Lungu.

Această legătură profundă cu rădăcinile românești se manifestă prin participarea activă la diverse evenimente culturale și sărbători tradiționale. Fie că este vorba de Ziua Națională a României, Paștele sau Crăciunul, românii din diaspora se reunesc pentru a celebra și a păstra vie memoria tradițiilor strămoșești.

Narcisa, prin arta sa, încearcă să transmită frumusețea și unicitatea culturii românești nu doar conaționalilor săi, ci și publicului italian. Tablourile sale sunt o fereastră către peisajele pitorești ale României, obiceiurile și costumele tradiționale care fac parte din identitatea națională.

Viața în străinătate nu este lipsită de dificultăți, însă comunitatea românească din Italia a reușit să formeze o adevărată familie, în care fiecare membru contribuie la menținerea spiritului românesc. Evenimentele organizate de-a lungul anului sunt o dovadă a unității și a dorinței de a păstra viu legământul cu patria mamă.

În concluzie, mesajul Narcisa Lungu îndeamnă românii din diaspora să fie uniți, să-și respecte tradițiile și să fie mândri de originea lor. În același timp, exprimă o dorință profundă de a rămâne conectată cu rădăcinile sale, subliniind importanța menținerii legăturii emoționale cu România.

VIDEO

Youtube video image

------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel