Andrei s-a vindecat de COVID-19 şi a mers la Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti să doneze plasmă. El îi ajută pe semeni de obicei, pentru că donează regulat sânge la Spitalul Floreasca. Acum speră ca plasma prelevată de la el să ajungă la pacienţii infectaţi care sunt acum în stare gravă, la ATI.
"M-am simţit foarte bine, procesul e complet nedureros, şi îl recomand tuturor pacienţilor care s-au vindecat de Covid, pentru că pot să salveze 3 vieţi, din ce am înţeles, plasma e suficientă pentru 3 bolnavi. Este felul meu de a da ceva înapoi, altceva în perioada asta nu ştiu ce aş putea să fac mai mult de atât", spune Andrei Tănase, donator de plasmă hiperimună.
Prelevarea de plasmă s-a făcut cu aparatul de plasmafereză, donat de o firmă privată.
"Practic el îţi ia sângele, îl centrifughează, se separă plasma şi apoi îţi întoarce în organism restul de materie roşie, să spun aşa", mai spune acesta.
Andrei povesteşte şi cum au fost zilele cât a stat internat în spital.
"Spitalul Victor Babeş faţă de alte spitale din România chiar este ok, este curăţenie, cadrele medicale sunt super implicate însă am impresia că duc foarte mult lipsă de chestii simple, nu neapărat echipamente de protecţie, dar chiar şi apă, primeam apă din donaţii, apă îmbuteliată", explică Andrei, potrivit Mediafax.
Andrei îi roagă pe ceilalţi 3.000 de români vindecaţi de Covid să doneze plasmă.
"Să se ducă să doneze şi ei dacă pot să o facă şi să răspândească mesajul ăsta tuturor, poate facem ceva pentru cei bolnavi, poate reprezentăm singura lor şansă", adaugă acesta.
Donarea de plasmă, ca şi donarea de sânge, este voluntară şi nu se plătește.
sursa foto: captura Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News