Mesaj viral al unui român din Spania, după vacanța în România: "Plec cu un sentiment de bine. Țara mea a ajuns bine"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Mesajul unui român stabilit în Spania, și care a venit în vacanță în România, a devenit viral. 

Concluzia unui român după ce a făcut un tur al Europei cu mașina este că România a depășit alte țări din estul Europei. El spune că se întoarce în Spania cu un "sentiment de bine", în contextul în care oamenii sunt mai amabili, iar drumurile din ce în ce mai bune.

Mesajul său a devenit rapid viral, strângând sute de comentarii.

"Am plecat din România cu un sentiment de bine, de mulțumire că țara mea a ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene.

Oamenii mai deschiși pe zi ce trece, amabili și prietenoși, servicii bune și ieftine, șosele din ce în ce mai bune sí am rămas uimit de drumul de la Sibiu la Budapesta, pe care l-am făcut în 5 ore, cu viteză de 130 km/h.

O să vă povestesc în câteva zile experiența de anul ăsta din cele 7 zile petrecute în țara noastră.

Nu există termen de comparație cu Bulgaria sau Grecia, nu mai zic de Ungaria. România le bate la fund de departe", scrie românul.

roman-spania-mesaj-viral-plecare-concediu

Ulterior, el revine în comentarii și explică faptul că a făcut un tur al Europei și a observat cu proprii ochi diferențele. 

"Am plecat din Spania cu mașina, să facem un tur al Europei, și am trecut prin Italia, am coborât în Grecia cu vaporul, Turcia și Bulgaria, România (o saptamana), Ungaria și acum sunt în Austria. Nu vorbesc din auzite, povestesc din 'trăite' ", comentează el.

Părerile românilor sunt împărțite

 

Cei care au comentat la clipul românului au păreri împărțite. În timp ce unii spun că România a traversat o perioadă bună de transformare, alții nu sunt atât de optimiști.

Iată doar câteva dintre comentarii:

"Tipule cred ca ai dormit cât ai stat în România și te-ai trezit pe autostrada prin Ungaria, acum îți dai cu părerea, foooarte bine dar nu poți tu sa ne spui cât de bine este sau de rău este în România. Condu cu prudență ca să ajungi la destinație sănătos"

"Orașele au evoluat iar calitatea vieții ce sa mai spun. În Oradea e ceva extraordinar și îmi imaginez și în toată tara."

"Suntem plecați de acasă de 7 ani, revenim în țară în fiecare an. Eu mâine m-aș muta acasă, al meu soț nu prea vrea să audă. Am stat la Oradea 2 săptămâni, am dat de oameni de nota 10+, niște oameni extraordinari din toate punctele de vedere. Într-adevăr prețurile sunt puțin cam mari pt salariile primite, însă cine vrea cu adevărat se poate descurca. Am impresia că romanul a ajuns să se vaite pt orice că nah, e mai ușor decât să pună mâna să facă ceva și să schimbe ceva. Toți cunoscuții doar se văită de cât de greu este, dar pe niciunul nu l-am auzit că vrea să schimbe ceva, doar se complac în situație și atât."

"24 ani în afară, România ia ușor, dar sigur , un loc cu mult în fața multor țări. România s-a schimbat enorm .Pot spune cu convingere ca Viena a devenit în urma migrației un coș de gunoi, ca și multe alte capitale europene. Da,am vrea să revenim în Ro"

"Ești optimist! Îți face bine, personal dar te minți frumos!"

"Când vii în vacanță, vezi țara din acel punct de vedere! Estetic s-au mai înbunătățit unele lucruri dar în ceea ce privește mentalitatea oamenilor, educația, instituțiile statului și serviciile .....situația este din ce în ce mai urâtă! Peste 30/50 ani, când minoritatea din țara asta o să ajungă majoritate, o să se aleagă praful și pulberea de ea!"

"România a progresat spectaculos în ultimii 15 ani, se vede asta cu ochiul liber, în special în orașele mari (București, Timișoara, Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Pitești etc)".

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel