Mesajul preotului Nicolaie Ticiu după vizita oficială a DRP în Protopopiatul Triveneto IV. „Mulțumesc, România!” / FOTO

Cristina Iacob |
Data publicării:

Preotul Nicolae Ticiu a transmis un mesaj de mulțumire în urma vizitei Departamentului Românilor de Pretutindeni. 

Departamentul Românilor de Pretutindeni (DRP) a realizat o vizită oficială în cadrul Protopopiatului Triveneto IV, conform unui comunicat al Episcopiei Române Ortodoxe a Italiei. Delegatia DRP, formată din directorul Radu Cosma și Alexandra Văcărescu, a inspectat mai multe parohii, inclusiv cele din Monselice (Ospedaletto Euganeo), Rovigo, Limena (Padova Nord), Mestrino (Padova Vest) și Abano Terme (Padova Sud).

Protopopiatul Triveneto IV este o unitate administrativă a Episcopiei Române Ortodoxe a Italiei, care coordonează activitățile religioase și administrative ale parohilor români dintr-o anumită regiune a Italiei. În acest caz, se referă la zona Triveneto, care include provincii din nord-estul Italiei, precum Padova, Rovigo și Vicenza. Protopopiatul este responsabil pentru coordonarea și susținerea comunităților ortodoxe românești din această regiune.

1. -imagine fara descriere- (458338797_526391506547432_3986558569733764759_n_29595200.jpg)

Vizita a avut ca scop evaluarea impactului finanțărilor acordate de DRP, care au contribuit la achiziția de spații pentru slujire și la construcția unor lăcașuri de cult necesare activității misionar-pastorale a Bisericii. 

„Astăzi am primit cu bucurie vizita delegației Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în cadrul Protopopiatului Triveneto IV. Delegația formată din domnul Director Radu Cosma și doamna Alexandra Văcărescu  a vizitat Parohiile Monselice (Ospedaletto Euganeo), cea de la Rovigo, apoi Parohia Limena (Padova Nord), Mestrino (Padova Vest) și Abano Terme (Padova Sud). Finanțările obținute de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni au ajutat Parohiile noastre în a achiziționa spații de slujire și a construi sfinte lăcașuri, necesare lucrării misionar-pastorale  a Bisericii, locul unde suntem mai aproape de Dumnezeu și mai aproape unii de alții.

Mulțumim DRP, mulțumim România! Dăm slavă Domnului pentru toate!”, transmite preotul Nicolaie Ticiu pe site-ul oficial al Episcopiei Române Ortodoxe din Italia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel