Mesajul unei românce pentru țara care i-a fost casă timp de 15 ani. ” Îți mulțumesc, Anglia, pentru că m-ai format. Mă întorc acasă”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: Tiktok oana_adiaconitei
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: Tiktok oana_adiaconitei

Iată povestea de viață a unei românce care a luat decizia de a se întoarce acasă, după 15 ani de muncă în Anglia. 

O româncă care a trăit timp de 15 ani în Londra a povestit într-un videoclip postat pe TikTok cum a luat decizia de a se întoarce în România. În mesajul său emoționant, ea și-a împărtășit experiențele și recunoștința față de Marea Britanie, care i-a fost „acasă” în toți acești ani.

”Anglia mea, îți mulțumesc..” 

 

”Bună dimineața de la Londra. Încă de la Londra, momentan. Astăzi vom face pasul cel mare, adică, ne mutăm de tot din Marea Britanie în România. Am ajuns în 2009 în Londra, parcă era ieri. Am pornit de jos. Am început să calc și să fac curățenie, după care m-am angajat într-o cafenea și încet, încet, am evoluat. (...) 

Ajunsă în Marea Britanie, inițial am închiriat o cameră, eram și singură în perioada aia. După care m-am ”cuplat” cu verișoara mea și soțul ei și ne-am luat o casă, am împărțit chiria în mod egal. Ulterior mi-am întâlnit soțul în Londra, ne-am mutat împreună am stat într-o casă unde locuiau mai mulți oameni. Au apărut copiii și ne-am luat această casă care în ultimii trei ani ne-a servit ca a doua noastră reședință. O casă foarte veche pe care noi plăteam 2000 de lire lunar singuri așa că ne-am decis ”De ce să nu construim noi ceva cu folos acasă cu bănuții ăștia?”.

Am decis să cumpărăm un microbuz pe care să îl putem folosi până în România, după care să-l putem da la piese de schimb și a fost o idee excelentă pentru că ne-au încăput toate lucrurile noastre strânse în cei 15 ani. (..) În dimineața asta am încărcat ce a mai rămas în mașină, căței, purcei, copii și am plecat.

Anglia mea, îți mulțumesc pentru tot timpul care l-am petrecut aici. Îți mulțumesc pentru că m-ai format. Îți mulțumesc pentru oportunități. Îți mulțumesc. Îți mulțumesc. Îți mulțumesc, dar acum este timpul să mă duc acasă.”, a povestit românca. 

VIDEO

 

@oana_adiaconitei

dupa 15 ani de Uk am decis sa facem pasul cel mare ! Mutarea un Romania!!!????????????

♬ original sound - oana_adiaconitei

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel