Mesajul unui medic celor care nu cred în coronavirus: "Să nu mai vină la spital dacă fac COVID. Să nu încarce sistemul sanitar"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
cristian_oancea
cristian_oancea

Doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului "Victor Babeş", din Timişoara, a comentat în termeni foarte duri atitudinea celor care refuză să poarte mască de protecţie sub pretextul că le sunt încălcate anumite drepturi.

 

"Dau nişte semnale foarte proaste. Pe aceşti oameni care nu cred sau nu poartă mască sau iau în derâdere toate aceste măsuri ale noastre îi rugăm să nu mai vină la spital dacă fac COVID. Să se trateze cu terapii alternative. Pentru că dacă nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar? Pe de altă parte, este dreptul fiecăruia să facă ce vrea cu viaţa lui. Noi suntem aici să ne luptăm pentru viaţa celor care vor să trăiască. Şi vom rămâne aici. Pentru ceilalţi care iau în derâdere toate aceste măsuri şi care la rândul lor au alţi adepţi suntem neputincioşi în faţa lor. Dar dacă se vor îmbolnăvi, să se trateze cu terapii alternative. Să nu încarce sistemul sanitar. Am pacienţi care nu au crezut, s-au infectat, au început să poarte mască, apoi să promoveze sănătatea publica", a spus dr. Cristian Oancea, într-o intervenţie la Digi24.

Specialistul spune că măsurile impuse de autorităţi sunt de bun simţ şi nu lezează drepturile nimănui. "Tot ce am cerut în această perioadă: să purtăm mască, să avem o igienă sanitară mai accentuată şi atât. Nu am pus nicio măsură restrictiva care să blocheze drepturile unei persoane. Asta deja putem să o numim crimă. Dacă tu îţi respecţi dreptul de a nu purta mască, te infectezi si îmi dai mie şi eu, Doamne fereşte, mor sau ajung în Terapie Intensivă şi deja vorbim de alte sancţiuni. Sau dacă tu nu crezi şi duci virusul acasă la părinţii tăi, la bunicii tăi şi ei decedează, îi omori cu bună ştiinţă. Ar trebui sa se gândească de doua ori aceste persoane. Şi nu înţeleg ce drepturi le sunt încălcate?", se întreabă managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel