Publicitate
Metoda ușoară prin care faci tacâmurile vechi să arate ca noi presupune utilizarea unor produse și ingrediente pe care le ai deja în cămară. Nu trebuie să spargi pușculița pentru a cumpăra produse specializate scumpe. Datorită proprietăților lor puternice de curățare și dezinfectare, îți poți lustrui perfect tacâmurile și le poți reda strălucirea excepțională. Înainte sau după de îl citești, salvează acest articol. Cu siguranță o să-ți folosească la un moment dat.
Celebrul bicarbonat de sodiu
Începem cu unul dintre cele mai celebre produse folosite la curățarea diverselor suprafețe din casă. Datorită acțiunii sale abrazive minunate, acest banal ingredient îndepărtează cu ușurință murdăria de pe tacâmurile din oțel sau argint.
Tot ce trebuie să faceți este să turnați 3 linguri de bicarbonat de sodiu într-un recipient umplut cu apă fierbinte și să puneți la înmuiat tacâmurile murdare în soluția rezultată. Lăsați să acționeze câteva ore, apoi îndepărtați-le și clătiți-le cu apă curată. Lustruiți bine cu cârpă și minunați-vă de rezultatul obținut.
Oțetul alb curăță tacâmurile perfect
Pe lângă faptul că este foarte ieftin, oțetul alb este un ingredient natural și biodegradabil, fiind cel mai popular remediu pentru curățarea tacâmurilor cu aspect învechit. Ca și bicarbonatul de sodiu, are efect de degresare, dezinfectare și albire. Orice gospodină va fi uimită de acțiunea eficientă de îndepărtare a petelor de pe tacâmurile din inox sau argint.
Cum procedăm: punem tacâmurile la înmuiat în apă fierbinte în care am amestecat 2 pahare de oțet alb. Se lasă să acționeze câteva ore, apoi se clătește și se usucă cu o cârpă moale. Rezultatul e garantat!
Citește și: De ce să pui praf de copt pe haine, înainte de spălare. Un truc incredibil
Trucul cu lămâie
La fel ca oțetul, lămâia este un ingredient esențial pentru curățarea și întreținerea tacâmurilor. Cu siguranță te surprinde acest aspect, însă află că acest fruct citric este excelent pentru îndepărtarea petelor, având totodată efect dezodorizant și dezinfectant.
Cum procedăm: Înmuiem tacâmurile în apă fierbinte în care am stors două lămâi. Lăsăm să acționeze câteva ore, apoi clătim bine. Dacă unele pete negre persistă, le putem îndepărta ușor cu un burete înainte de a le usca bine.
Săpun de Marsilia
În topul celor mai populare produse pe care le poți folosi pentru ca tacâmurile vechi să arate ca noi se numără și săpunul de Marsilia. Orice gospodină experimentată știe că săpunul de Marsilia este eficient în îndepărtarea celor mai complicate pete. De asemenea, este recomandat în special pentru curățarea celor mai delicate materiale. Acest tip de săpun a fost multă vreme prima alegere a bijutierilor pentru curățarea produselor din argint sau aur.
Se umple un vas cu apă fierbinte și 2 linguri de săpun lichid de Marsilia. Turnați aceeași cantitate dacă aveți batoane de săpun. Înmuiați tacâmurile în acest amestec și așteptați câteva ore pentru un rezultat optim. Clătiți și lustruiți cu o cârpă moale.
Curăță tacâmurile de inox sau argint cu sare
Un ingredient extrem de ieftin dar util în casă este sarea. Mulți oameni nu știu, dar sarea este deosebit de eficientă în îndepărtarea petelor, chiar și pe cele mai încăpățânate. Deși pare greu de crezut, sarea se aplică chiar și în vasul de toaletă pentru a îndepărta petele gălbui.
Metoda este la fel de simplă: înmuiați tacâmurile în apă fierbinte în care ați dizolvat 2 linguri de sare fină. Se lasă să acționeze câteva minute până când sarea se dizolva complet. Apoi clătiți și uscați bine, apoi lustruiți cu o cârpă moale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News