Portalul Trome publică povestea cuplului format din românca Smaranda Cojocaru și peruanul Luis Antonio Deza. Pasiunea lor comună pentru gastronomie a dat naștere unei afaceri unice, "Manos Rumanas" (Mâini Românești), care își propune să aducă publicului peruvian gustul autentic al bucătăriei românești, dar și preparate inedite care combină ingrediente și tradiții din cele două țări.
Alături de Smaranda și Luis se află și Paula Rotundu, o altă româncă stabilită în Peru, care se ocupă de coordonarea evenimentelor culinare ale afacerii. ee
Românca vinde mici în Peru
Meniul "Manos Rumanas" este o incursiune fascinantă în diversitatea gastronomică a României și Peruului. Micii românești, din carne de vită sau de porc, sunt o atracție principală, serviți alături de cartofi și sosuri peruviane tradiționale, precum "huancaína" sau "ocopa arequipeña", o combinație inedită care surprinde papilele gustative ale clienților, scrie sursa citată.
„Viața m-a adus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea sa, bunătatea oamenilor m-au captivat. Am învățat câteva cuvinte în quechua, pentru orice eventualitate, și ori de câte ori mă întreabă de unde sunt, spun că sunt Cajacha”, spune Smaranda, potrivit sursei citate.
La rândul său, Paula a adăugat: "Sunt și eu de câțiva ani în Peru, dar nu pot să-mi uit țara. Peru are un farmec unic".
----------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH
-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6
-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News