Conducătoarea mașinii cu care era transportată marfa a fost amendată cu 5.000 de lei, iar mașina a fost reținută în vederea continuării cercetărilor
Joi, 17 noiembrie, în jurul orei 13.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au oprit pentru control, în orașul Siret, un microbuz înmatriculat în Ucraina și condus de o femeie în vârstă de 26 de ani, cu dublă cetățenie – română și ucraineană
Polițiștii de frontieră, având suspiciuni cu privire la marfa transportată, au condus vehiculul la sediul Sectorului pentru efectuarea unui control amănunțit. Așa au descoperit că femeia transporta șase recipiente cu agent refrigerant (freon) și alte bunuri pentru care conducătoarea auto nu a putut prezenta documente justificative
Recipientele cu freon, în valoare totală de peste 7.000 lei, și autovehiculul, în valoare de 40.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor
Conducătoarei auto i-a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase.
17 migranţi, găsiţi în cutii de plastic transportate cu un camion, la frontiera Nădlac I
Poliţiştii de frontieră arădeni au prins, în noaptea de joi spre vineri, 17 migranţi de origine afro-asiatică care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cutii din plastic transportate cu un camion care a fost verificat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.
Şoferul este român şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cutii de plastic pentru o societate comercială din Franţa
"În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, în compartimentul destinat mărfurilor, în cutiile transportate, şaptesprezece cetăţeni străini. Persoanele depistate au fost preluate şi transportate la sediul instituţiei pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state afro-asiatice (Bangladesh, Nepal, Egipt, Maroc, Eritreea şi Pakistan), cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani", a informat Poliţia de Frontieră Arad.
Străinii au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor personale. Poliţiştii fac cercetări în acest caz, şoferul riscând dosar penal pentru trafic de migranţi.
Patru țări de la Mediterană spun că nu mai vor să preia migranții de pe mare și cer intevenția UE
Italia, Grecia, Malta şi Cipru au denunţat sâmbătă sistemul de gestionare a fluxului de migranţi în Uniunea Europeană care face ca ele să preia cea mai mare parte a poverii şi au solicitat o intervenţie a Comisiei Europene, relatează AFP.
Aceste patru state "în calitate de ţări de primă intrare în Europa (...) se află în situaţia de a susţine povara cea mai dificilă în gestionarea fluxurilor migratorii în Mediterana, cu respectarea deplină a obligaţiilor internaţionale şi a regulilor UE", se menţionează într-o declaraţie comună a miniştrilor de interne din Italia, Malta şi Cipru, precum şi a ministrului grec al migraţiei, făcută publică la Roma.
Reamintind angajamentele luate de UE în iunie, la Luxemburg, la instituirea "mecanismului voluntar de solidaritate", care ar fi trebuit să permită mutarea a 10.000 de persoane în primul an în alte ţări decât cele de primă intrare, cei patru miniştri au deplâns un rezultat "decepţionant".
"Mecanismul este lent" şi numărul de 10.000 de transferuri, care nu a fost atins, "reprezintă numai o parte foarte mică din numărul efectiv de sosiri neregulate în cursul acestui an", adaugă comunicatul.
Aceste ţări, cele mai expuse împreună cu Spania la sosirea migranţilor, pledează de ani de zile în favoarea unui sistem de transfer obligatoriu. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News