Portugalia. Microbuz plin cu muncitori din România și Moldova, accident mortal în Cuba: Un român și un moldovean, morți pe loc; alții sunt în stare critică

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Accident microbuz cu români în Cuba. Doi morți; victimele lucrau în agricultură
Accident microbuz cu români în Cuba. Doi morți; victimele lucrau în agricultură

Doi morți în coliziunea dintre o mașină și o dubă cu nouă locuri, în Cuba, un oraș din districtul portughez Beja. Victimele, potrivit comandantului pompierilor, sunt șapte cetățeni moldoveni, trei portughezi și doi români.

Victimele erau muncitori agricoli moldoveni și români. Alerta accidentului s-a dat la ora locală 6.44. Răniții au fost transportați la Spitalul din Beja.

Două persoane au decedat și una a suferit răni grave în urma unei coliziuni între o autoutilitară decapotabilă și o autoutilitară cu nouă locuri pe Drumul Național 387, în Cuba, în districtul Beja, din Portugalia. potrivit protecției civile. Accidentul, la care pompierii au fost alertați la ora 6.44, a implicat o furgonetă cu platformă și o dubă cu nouă locuri, în care se aflau persoanele decedate, a precizat GNR.

Drumul Național (EN) 387, în Cuba, pe raza județului Beja, a fost redeschis circulației la ora 10:50 în această luni, după ce a fost închis timp de aproximativ patru ore din cauza unui accident rutier soldat cu doi morți și 10 răniți, a anunțat GNR.

 

Românii și moldovenii lucrau în agricultură

 

Victimele, care călătoreau în furgoneta cu nouă locuri, sunt doi bărbați străini, unul în vârstă de 31 de ani, de naționalitate română, iar celălalt de 44 de ani, de naționalitate moldoveană, a precizat sursa Guardia. Potrivit aceleiași surse, cei doi bărbați erau muncitori agricoli. Inițial, o sursă din cadrul Comandamentului Subregional de Urgență și Protecție Civilă din Baixo Alentejo a precizat că, pe lângă furgoneta cu nouă locuri, în accident a fost implicat și un autoturism.

"Există doi morți, un rănit grav și șapte răniți ușor. Toți răniții au fost transportați la Spitalul din Beja", a declarat, pentru Lusa, o sursă din cadrul Comandamentului subregional Baixo Alentejo. Ulterior, numărul a fost actualizat la doi răniți grav.

Contactat de Lusa, comandantul Brigăzii de Pompieri din Cuba, José Galinha, a precizat că, pe lângă decesele înregistrate, accidentul a provocat și doi răniți grav și opt răniți ușor, toți fiind transportați la urgențele spitalului din Beja.

El a actualizat informațiile privind numărul răniților rezultați în urma accidentului, explicând că unul dintre aceștia a refuzat inițial asistența, dar a fost în cele din urmă transportat la spital pentru că nu se simțea bine.

 

Alți români și românce, la spital

 

Răniții grav, a precizat el, sunt doi bărbați în vârstă de 62 și 48 de ani, care, la fel ca și victimele, călătoreau în furgoneta cu nouă locuri. José Galinha a precizat că răniții ușori sunt două femei de 41 și 37 de ani și șase bărbați de 26, 18, 36, 22, 45 și 34 de ani.

Victimele, potrivit comandantului pompierilor, sunt șapte cetățeni moldoveni, trei portughezi și doi români. El a precizat că furgoneta cu nouă locuri transporta muncitori agricoli, iar celălalt vehicul transporta muncitori în construcții de la o companie din Cuba.

O sursă din cadrul Comandamentului Teritorial Beja al GNR a declarat pentru Lusa că traficul rutier pe EN387, care leagă Vidigueira de Ferreira do Alentejo, a fost reluat la ora 10.50. În total, la fața locului au fost mobilizați 29 de agenți, cu sprijinul a 14 vehicule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel