Potrivit sindicalistului Radu Nelu, la început vor sta acasă salariații din birouri, urmând ca în funcție de evoluția crizei să intre în șomaj tehnic și angajații din sectoarele de producție. Pentru a reduce cât mai mai mult numărul de persoane trimise acasă, siderurgiștilor li se va propune să preia din sarcinile subcontractorilor.
"Începând cu 13 aprilie, tot personalul TESA va intra în șomaj tehnic, timp de cel puţin trei zile consecutiv, prin rotație, de comun acord cu decizia șefului de departament vis-a-vis de perioadă (măsură aplicată doar pentru luna aprilie 2020). De la caz, la caz, vor exista zone/sectoare de activitate în care lucrătorii vor intra sau nu vor intra în șomaj tehnic.... Lucrătorii care vor prelua activități curente executate în prezent de subcontractori (acolo unde este posibil), pot evita intrarea în șomaj tehnic sau perioadele de șomaj", a anunțat Radu Nelu pe Facebook.
În ceea ce privește perspectivele economice, conducerea combinatului siderurgic gălățean și liderii de sindicat anunță că efectele crizei s-ar putea simți chiar și peste trei ani.
"Activitatea unității noastre, dar și a clientilor noștri, este drastic afectată, economia, în general, regăsindu-se, în acest moment, într-o fază de scădere accentuată. Estimativ, se preconizează ca după 3 (trei), până la 6 (șase) luni, să se vadă efectele reale asupra industriei siderurgice. Recesiunea este extrem de agresivă, motiv pentru care mulți dintre clienții noștri au înaintat solicitări de oprire a livrărilor. Cea mai optimistă estimare privind perioada de revenire a economiei, în general, și a industriei siderurgice, în special, este de 1(un) an, până la chiar 3 (trei) ani", a precizat Radu Nelu, potrivit Mediafax.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News