Ai noştri au primit cu entuziasm vestea declanşării campaniei de vaccinare, deşi ştiu că va mai dura câteva luni până când se vor vedea efectele. Cel puţin până în aprilie, normele de protecţie din spitale rămân la fel de stricte.
Andra Negoescu lucrează de şapte ani într-un spital din Cambridge. Este medic reumatolog. Vaccinarea în spitalul ei va începe miercuri dimineaţă. Primii care vor primi serul împotriva coronavirusului vor fi pacienţii de peste 80 de ani şi cei din personalul medical. Andra va fi şi ea imunizată.
„50 de spitale din Marea Britanie au primit deja doze de vaccin, deja au setat nişte clinici de vaccinare în spitalul meu şi în alte spitale din Marea Britanie, sunt nişte clinici în incinta spitalului sau în clădirile alăturate spitalului. Credem că aceasta va fi singura modalitate de vaccinare în spital, deoarece există condiţii speciale de păstrare ale vaccinului, după cum ştiţi, la -70 de grade”, spune Andra Negoescu, medic reumatolog, potrivit Știrile PRO TV.
„Este unica şansă de a ne proteja şi a proteja pacienţii noştri”
Medicul orădean Mihai Botea se află la Londra din septembrie. Este specialist în terapie intensivă şi urmează un program de perfecţionare într-unul dintre cele mai mari spitale ale Europei.
Acolo va primi vaccinul.
„Noi, cadrele medicale, aşteptam rândul, vom accepta acest vaccin, pentru că asta este unica şansă de a ne proteja şi a proteja pacienţii noştri, la rândul nostru”, a spus Mihai Botea, medic specialist ATI.
Vârsta este însă cel mai important criteriu. Apoi, când se va produce şi mai mult vaccin, se vor putea activa centrele de imunizare în masă.
„Am fost foarte fericiţi”
Oana Cel-Mare este asistent medical. Începutul campaniei de vaccinare a creat o explozie de bucurie în spitalul din Brighton, unde lucrează.
„Chiar am făcut un “party” când au zis că da, e foarte bun vaccinul şi că o să îl facem. Am fost foarte fericiţi. Acum vreo săptămână au spus că ne dau un test acasă să facem şi după două teste din acestea negative, abia apoi putem să facem vaccinul”, a declarat Oana Cel-Mare, asistent medical.
„Noi respectăm aceleaşi reguli”
În plină pandemie, Claudia Anghel a devenit unul dintre simbolurile sistemului de sănătate britanic.
Fotografia ei a fost afişată în mai multe locuri publice, în cadrul unei campanii care recunoştea meritele celor aflaţi în prima linie de luptă cu infecţia cu SARS-CoV-2. Lucrează ca moaşa chiar în spitalul din Coventry, unde dimineaţă a fost administrat primul vaccin anti-Covid.
„Deocamdată noi respectăm aceleaşi reguli, am înţeles că regulile se vor respecta până în aprilie cel puţin, aceleaşi măsuri de precauţie chiar dacă vom avea vaccinul. Dacă avem prima doză, trebuie să fim siguri, să mergem pentru a doua doză peste 21 de zile, dar faptul că există, că s-a început, este un lucru foarte pozitiv”, spune Claudia Anghel.
Claudia spune că viaţa ei personală se va schimba după vaccinare. Dacă la spital se simte protejată de echipamente şi reguli ferme, în magazine şi mijloace de transport nu poate controla situaţia. Aşa că va răsufla uşurată după ce va primi injecţiile de imunizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News