Alertă în Marea Neagră. Sute de mine din Ucraina plutesc în derivă, după ce s-au desprins de ancore
Câteva sute de mine plutesc în derivă în Marea Neagră după ce s-au desprins de cablurile din apropierea porturilor ucrainene, au declarat principala agenție de informații a Rusiei și participanți la piața navală, conform Reuters.
Marea Neagră este o arteră majoră de transport maritim pentru cereale, petrol și produse petroliere. "Din cauza vremii furtunoase, cablurile care leagă minele de ancore s-au rupt", a declarat Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică, într-un comunicat de presă.
"Din cauza vântului și a curenților de apă, minele plutesc liber în derivă în partea de vest a Mării Negre", a precizat FSB. FSB a precizat că este vorba de aproximativ 420 de mine.
Autoritatea portuară Novorossiisk, într-o notă consultată de Reuters, a declarat că transportul maritim este în pericol în partea de vest a Mării Negre. Surse de transport maritim au declarat că autoritățile turcești au avertizat asupra riscului pentru cei care folosesc strâmtorile Dardanele și Bosfor, scrie Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Cum văd românii Marea Britanie: Țara oportunităților sau un loc al provocărilor?
Alexandra Curtache /
22 feb 2025, 15:33
Marea Britanie ocupă un loc aparte în inima românilor, fiind una dintre principalele destinații pentru muncă, educație și afaceri. Cu o comunitate de peste 1,2 milioane de români, Londra este considerată a treia capitală din lume cu cei mai mulți vorbitori de română, după București și Chișinău, potrivit ambasadoarei României în Regat, Laura Popescu. Într-un interviu acordat AGERPRES, diplomatul a discutat despre modul în care românii percep Marea Britanie.