Mini eclere cu ciocolată. O rețetă numai bună de Paște pentru toți pofticioșii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Mini eclere cu ciocolată. O rețetă numai bună de Paște pentru toți pofticioșii / Foto: Captură video youtube
Mini eclere cu ciocolată. O rețetă numai bună de Paște pentru toți pofticioșii / Foto: Captură video youtube

Vă doriți să gătiți o prăjitură pentru aceste sărbători Pascale, dar vreți ceva mai ușor de servit decât tortul? Dacă da, atunci avem rețeta perfectă pentru tine. Aceste mini eclere de ciocolată nu sunt doar super drăguțe, ci și foarte gustoase.

Această rețetă minunată are atât de multe plusuri și un gust uimitor. Cât despre partea preferată a tuturor gazdelor? Mărimea. Desertul este de mărimea unei mușcături și poate fi servit foarte ușor musafirilor. Poți mânca cu ușurință trei-patru mini eclere fără să te simți prea vinovat. 

Această rețetă necesită un pic de îndemânare, așa că asigurați-vă că sunteți pregătit pentru această sarcină sau că aveți ceva experiență.  Continuați să citiți pentru a afla cum se prepară acest desert delicios și plănuiți cu siguranță să vă impresionați oaspeții. Rezultatul final va arăta și va avea un gust uimitor!

Adunați ingredientele pentru mini eclerele de ciocolată

Primul pas în această rețetă sau în oricare alta este obținerea tuturor ingredientelor de care aveți nevoie de la magazin. Întotdeauna este o idee bună să verificați mai întâi în casă pentru a găsi elemente pe care este posibil să le aveți deja acasă, cum ar fi apa, care se întâmplă să fie primul ingredient de pe lista acestei rețete.

De asemenea, va trebui să vă procurați niște unt nesărat și zahăr alb. În plus, nu uitați să luați niște sare și făină. Mergeți la raionul de lactate și luați niște lapte. Apoi, obțineți niște amidon de porumb și câteva ouă mari. În timp ce sunteți acolo, cumpărați și niște bucăți de ciocolată neagră și frișcă. Asta e tot ce vă trebuie!

Mini eclere cu ciocolată - Ingrediente

 

- 120 de grame de apă
- jumătate de baton de unt nesărat
- 560 de grame de zahăr alb, împărțite
- un praf de sare
- 90 de grame de făină
- 3 ouă mari
- 2 linguri de amidon de porumb
- 245 de grame de lapte
- 160 de grame de ciocolată neagră bucăți, împărțită
- 60 de grame de frișcă groasă

 

Mini eclere cu ciocolată - Mod de preparare

 

Într-o cratiță de dimensiuni medii, adăugați apa, untul nesărat, zahăr și sarea și gătiți la foc mic până când untul se topește. Apoi, dați focul la maxim până când se atinge punctul de fierbere.

De îndată ce apa începe să crească, opriți focul, adăugați făina deodată și începeți să amestecați cu o spatulă tare. Textura finală va arăta în cele din urmă ca un "piure de cartofi".

Odată ce s-a ajuns la textura de "piure de cartofi", întoarceți focul la mediu și continuați să amestecați timp de un minut. Apoi, reduceți focul. Spargeți două ouă într-un bol și amestecați-le cu o furculiță.

Adăugați încet ouăle în amestecul de "piure de cartofi", în două etape, pentru a evita să amestecați prea mult timp. Adăugați din ouă pe rând și amestecați până când ouăle dispar în aluat. Repetați aceiași pași până când toate ouăle sunt încorporate. Aluatul este gata atunci când este neted și strălucitor.

 

Mini eclere cu ciocolată - Rețeta pas cu pas

 

Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius.

Se piperează mini eclere pe o tavă de copt antiaderentă sau pe un covoraș de silicon, folosind un vârf pentru pișcoturi de mărimea PF 16 sau un vârf rotund pentru pișcoturi de mărimea 12 pentru mini eclere, sau de mărimea 15 pentru eclere de dimensiuni mari.

Coaceți timp de 35 de minute, având grijă să nu deschideți cuptorul în timpul coacerii.

Pentru a pregăti crema de ciocolată, bateți împreună patru linguri de zahăr cu amidonul de porumb.

Adăugați un ou la zahăr și amidonul de porumb și bateți până la omogenizare.

Aduceți laptele la fierbere și temperați amestecul de ouă adăugând 1/2 din laptele fierbinte la amestecul de ouă, amestecând continuu timp de 10 secunde. Adăugați amestecul de ouă temperat înapoi în oală cu cealaltă jumătate de lapte și amestecați până când se atinge punctul de fierbere.

Adăugați 1/2 din ciocolata neagră în crema fierbinte și amestecați până când ciocolata este complet încorporată. Turnați crema de ciocolată fierbinte pe o farfurie mare și acoperiți-o cu folie de plastic. Se dă la frigider până se răcește.

Faceți 3 găuri mici pe fundul eclerelor răcite. Bateți crema de ciocolată până la omogenizare înainte de a o folosi. Se piperează crema de ciocolată în eclere. Se încălzește frișca până la fierbere și se toarnă peste restul bucăților de ciocolată neagră. Se amestecă până la omogenizare.

Înmuiați eclerele umplute în ganache de ciocolată pentru a le glazura.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel