Rețeta de mini pizza cu orice ai prin frigider este ușor de făcut, fiind extrem de versatilă. În varianta prezentată mai jos se face cu șuncă și mozzarella, însă, atunci când vine vorba de ce punem pe ea, imaginația e limita. Putem pune aproape orice avem prin frigider: măsline, brânză, salam, ciuperci, ardei gras, roșii, etc.
Copiii se vor îndrăgosti cu siguranță de acest preparat.
Iată cum se face.
Ingrediente
- 480 g făină de grâu
- 100 ml lapte
- 200 ml apă
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 50 g drojdie uscată
- ulei de floarea soarelui
- 100 g ketchup
- 250 g șuncă
- 2 bucați de castraveți murați
- 300 g mozzarella
Citește și: Ruladă cu cafea - un desert genial de vară. Încă o felie? DA, vă rog!
Mod de preparare
Pentru a face cea mai bună Luăm un castron adânc și amestecăm apa călduță și laptele cald. Adăugăm zahărul și drojdia uscată, amestecăm foarte bine și lăsăm să se odihnească timp de 5 minute. Adăugăm sarea și untul topit și amestecăm bine.
Acum e momentul să adăugăm faina cernută bine. Adăugăm treptat, cu grijă, amestecând continuu, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
Ungem mâinile și masa sau orice suprafață de lucru folosim cu ulei de floarea soarelui. Frământăm aluatul pe masă câteva minute. Acest aluat nu trebuie frământat foarte mult. Va crește de la sine.
Într-un vas uns cu ulei, așezăm aluatul și îl acoperim cu o folie sau cu un prosop curat de bucătărie. Lăsăm la crescut timp de o oră.
După ce au trecut cele 60 de minute, frământăm ușor aluatul și îl împărțim în 8 părți egale din care formăm biluțe. Presărăm o tavă cu făină iar apoi punem pe ea biluțele de aluat. Acoperim cu un prosop curat de bucătărie și mai lăsăm timp de 20 de minute.
Acum e momentul să facem mini-pizzele.
Citește și: Orez cu lapte - cea mai tare rețetă. Un ingredient secret îl face extrem de cremos
Întindem fiecare bilă și ridicăm puțin părțile laterale (marginea puțin înălțată a pizzei). Așezăm bucățile de aluat pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt apoi le ungem cu generozitate cu ketchup, fără să uităm de părțile laterale.
Radem mozzarella din belșug. Tăiem șunca și castraveții murați în cuburi mici apoi le punem și pe acestea.
La final, mai radem un strat de mozzarella și e gata de cuptor pe care l-am preîncălzit în prealabil.
Mini pizza cu orice ai prin frigider se coace la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Desigur, aceste mini pizza sunt foarte bune când sunt încă fierbinți, însă vor avea același gust și după s-au răcit.
Un lucrul este însă cert: copiilor le va fi imposibil să se despartă de ele.
Poftă bună!
--------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News