Conform clasamentului Europe's Best Destinations, Oradea este considerat un model pentru multe dintre destinaţiile din România, cu un peisaj arhitectural surprinzător şi un program cultural divers.
Clasamentul include destinaţii din ţări precum Spania, Franţa, Belgia, România reuşind să surclaseze ţări precum Anglia, Italia, Grecia sau Austria.
Desemnată anul acesta cea mai frumoasă destinaţie Art Nouveau din Europa, Oradea merită să se afle pe lista de destinaţii turistice care trebuie vizitate cel puţin o dată în viaţă, mai spun reprezentanţii ministerului.
Vezi si:
Ministerul Turismului: România, pe locul 4 în clasamentul din luna iulie al ţărilor cu cele mai bune recenzii
România ocupă locul 4 în clasamentul din luna iulie 2022 al ţărilor cu cele mai bune recenzii online oferite de către turişti, potrivit unei postări pe Facebook a Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.
Conform sursei citate, evaluarea a fost realizată în cadrul parteneriatul dintre Comisia Europeană pentru Turism (CET) şi TCI Research, pe baza recenziilor (rating & review) formulate de vizitatori, inventariate din mai mult de 25 de surse, printre care menţionăm TripAdvisor, Google Reviews, Facebook, Expedia şi Booking. Concret, au fost vizate cele mai populare 200 de hoteluri şi atracţii de turistice din fiecare ţară membră CET, dar şi din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi Suedia.
Primele trei poziţii au fost ocupate de Muntenegru, Polonia şi Italia. După România, în clasament urmează Grecia, Serbia, Republica Cehă, Croaţia, Spania şi Slovacia.
România este membră CET alături de alte 34 organizaţii de turism din Europa. Parteneriatul încheiat cu TCI Research are scopul de a monitoriza Pulsul Europei, prin platforma TRAVELSAT Pulse.
Vezi si:
Peste 5.5 milioane de turiști străini au intrat în țară în prima jumătate a anului
Numărul de sosiri ale vizitatorilor străini înregistraţi la punctele de control de la frontierele României a fost, în primul semestru din 2022, de 5,514 milioane.
Cifra arată o creştere cu 133% faţă de cel înregistrat în perioada similară din 2021, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.
Sosirile vizitatorilor străini provin în majoritate din ţări situate în Europa (94,5%), ponderea cea mai mare aparţinând vizitatorilor din Ucraina, Republica Moldova şi Bulgaria. De altfel, primele 6 locuri, după ponderea în numărul total de sosiri, aparţin unor ţări situate în Europa: Ucraina (27,1%), Republica Moldova (18,6%), Bulgaria (13,7%), Ungaria (7,2%), Turcia (6,2%) şi Serbia (3,1%).
În primele şase luni din 2022, s-au înregistrat 1.976.600 sosiri din ţările Uniunii Europene (35,8% din total sosiri), în creştere cu 64% faţă de semestrul I 2021.
Comparativ cu semestrul I 2021, s-au înregistrat creşteri ale numărului de sosiri din Australia, Oceania şi alte teritorii (+814,5%), America (+352,8%), Asia (+258%), Africa (+192,6%) şi Europa (+127,8%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News