Ministrul britanic pentru combaterea criminalității, jefuit în timpul unei conferințe despre problema furturilor în UK

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Diana Johnson, ministrul criminalității UK
Diana Johnson, ministrul criminalității UK

Ministrului britanic pentru combaterea criminalității i-a fost furată geanta la o conferință pentru ofițerii de poliție de rang înalt și mediu, unde a vorbit despre problema tot mai mare a furturilor și a furturilor din magazine, a declarat joi un oficial guvernamental.

Incidentul a avut loc marți, când Diana Johnson a participat la conferința Asociației Superintendenților de Poliție din centrul Angliei, unde un ofițer superior i-a spus într-un discurs că sistemul de justiție penală este defect, transmite Reuters.

Oficialul a declarat că lui Johnson i-a fost furată geanta la conferință, dar nu a fost identificat niciun risc de securitate. În discursul său, Johnson a declarat că Marea Britanie a fost „cuprinsă de o epidemie de comportament antisocial, jafuri și furturi din magazine”.

Home Office, sau Ministerul de Interne, a refuzat să comenteze.

Poliția din Warwickshire a declarat că un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost arestat sub suspiciunea de tâlhărie și eliberat pe cauțiune în legătură cu incidentul.

Marea Britanie, afectată de creșterile de furturi

 

Marea Britanie a fost afectată de o creștere a jafurilor și a furturilor din magazine în ultimii ani. În timp ce infracționalitatea generală a fost în general în scădere, numărul de furturi de la persoane fizice de articole precum genți și telefoane mobile a crescut cu 40 % în anul care s-a încheiat în martie, potrivit Oficiului Național de Statistică.

Acest lucru a contribuit la scăderea sprijinului public pentru poliție la minime istorice. Un sondaj realizat de YouGov la începutul acestui an a arătat că mai mult de jumătate din populație nu are încredere în poliție pentru a rezolva infracțiunile, iar peste o treime a declarat că nu are încredere în poliție pentru a menține legea și ordinea.

În discursul său, Johnson a anunțat planuri de a oferi mai multor ofițeri de poliție formare pentru a aborda comportamentul antisocial după un „deceniu de declin”.

„Prea multe centre urbane și străzi din întreaga țară au fost afectate de o epidemie de comportament antisocial, furturi și furturi din magazine care corupe comunitățile noastre și nu poate fi permisă să continue”, a spus ea, mai scrie sursa citată. 

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel