Ministrul Economiei: „Trebuie să ne asigurăm că vom avea un preţ al energiei corect. România va avea o scădere a creşterii economice”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ţara noastră va avea o scădere a creşterii economice şi trebuie să ne asigurăm că vom avea un preţ al energiei corect, astfel încât companiile româneşti să rămână competitive, a declarat vineri, la Moreni, judeţul Dâmboviţa, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„Ţara noastră va avea o scădere a creşterii economice pentru că România are câteva avantaje competitive de care trebuie să ţinem cont. Mai mult decât atât, ştiţi că în primele şase luni de zile, nivelul investiţiilor străine în România a crescut cu 21% comparativ cu anul anterior. Avem câteva instrumente financiare pe care le vom pune în funcţiune în perioada imediat următoare, inclusiv acea schemă de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare, care este administrată de Ministerul Economiei şi prin investiţii vom reuşi să depăşim un astfel de moment. Ce trebuie, însă, să facem, este să ne asigurăm că vom avea un preţ al energiei corect, astfel încât competitivitatea companiilor româneşti şi a produselor româneşti să rămână acolo unde trebuie”, a precizat Florin Spătaru.

Acesta a participat vineri la un eveniment prilejuit de aniversarea a 54 de ani de activitate a Automecanica Moreni. 

 

Vezi și 

 

Ministrul Economiei: România va avea un rol cheie în reconstrucţia Ucrainei

 

România va avea un rol cheie în reconstrucţia Ucrainei, având în vedere poziţia strategică, a afirmat vineri ministrul Economiei, Florin Spătaru. 

„Cred că reconstrucţia Ucrainei este responsabilitatea unei societăţi europene civilizate. Şi noi, toate ţările Uniunii Europene, trebuie să contribuim la asta”, a subliniat ministrul, în cadrul unui eveniment organizat de Institutul Aspen România, în parteneriat cu biroul din Bucureşti al German Marshall Fund of the US.

Pe de altă parte, el a subliniat că reconstrucţia Ucrainei a început deja în prima zi a războiului. „De ce? Pentru că au fost mii, milioane de refugiaţi care au părăsit Ucraina încercând să găsească o ieşire, o soluţie pentru ei, pentru familiile lor şi să supravieţuiască în perioada următoare. Şi ce s-a întâmplat? Polonia şi România, ţările care sunt la graniţa Ucrainei, au oferit sprijin din prima zi, sprijin care a fost ajutor umanitar în primul rând”, a subliniat Spătaru.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel