"Şcolile se află în administrarea primăriilor, acolo unde primarii sunt destoinici, sunt preocupaţi de învăţământ, e problema infrastructurii. Toate aceste lucruri se rezolvă, s-au rezolvat. Sunt şi locuri unde va trebui să mai insistăm, să comunicăm mai mult cu primarii astfel încât să-i conştientizăm de faptul că trebuie să se mişte mult mai repede. Procedeele de licitaţie trebuie pornite undeva, cu mult înainte de terminarea anului şcolar pentru ca, pe perioada vacanţei de vară, aceste probleme să fie rezolvate, să nu ne mai lovim de aceste probleme cu o săptămână înainte de începerea anului şcolar", a declarat Daniel Breaz, luni, la Şcoala Gimnazială nr. 79 din Bucureşti.
Mii de elevi merg şi în acest an şcolar la toalete în curte. Un loc fruntaş este ocupat de Botoşani, unde 157 de şcoli au toaleta în curte. Teleormanul a primit peste 3 mil. lei pentru rezolvarea acestor probleme şi totuşi 43 de şcoli, dintre care trei din oraşul Videle, au toalete exterioare. Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în judeţ sunt 88 de clădiri fără autorizaţie sanitară pentru că au toaletele în curte, iar unele dintre ele nu au nici apă curentă.
Un număr de 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă au început, luni, cursurile anului şcolar 2019 - 2020, conform Mediafax.ro.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News