Ministrul fondurilor europene, Adrian Câciu, apel la unitate pentru tinerii români de pretutindeni. Peste 5.000 de copiii din diaspora revin acasă / VIDEO

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Peste 5.000 de copii din diaspora participă, începând din 3 iulie, la Taberele ARC 2023. Tabăra de la Sulina a fost deschisă astăzi. Ministrul fondurilor europene, Adrian Câciu, a fost și el prezent la eveniment.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Agenţia Naţională pentru Sport, a lansat cea de-a XIV-a ediţie a Programului de Tabere ARC, joi, 6 iulie, la Centrul de agrement Tabăra Sulina, judeţul Tulcea.

Dăm startul unui program la care ţin foarte mult, încă de când am început activitatea în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, ‘Taberele ARC 2023’. Ne propunem să arătăm, şi în acest an, câtorva mii de tineri români, care trăiesc departe de ţară, cum este România autentică, să-i ţinem aproape de istoria, cultura şi obiceiurile noastre. Peste 5.000 de copii din diaspora şi comunităţile istorice vor păstra vie legătura cu ţara mamă şi vor duce cu ei amintiri din frumoasele noastre locuri. Voi fi alături de ei pe parcursul acestei veri şi sunt sigur că împreună vom învăţa unii de la alţii ce înseamnă să fii român şi ce ne leagă atât de mult dincolo de distanţe”, a afirmat Gheorghe Cârciu, secretar de stat pentru românii de pretutindeni.

A XIV-a ediţie a Programului de Tabere ARC, derulat de DRP

 

Ministrul fondurilor europene, Adrian Câciu, prezent la eveniment, a îndeamnat tinerii români de pretutindeni să se sprijine reciproc pentru a construi o Românie puternică. Acest apel a fost făcut de Câciu în cadrul deschiderii Programului de Tabere "ARC", organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul guvernului, la Sulina.

În discursul său, Adrian Câciu a subliniat importanța unității în dezvoltarea țării. El a încurajat participanții să își considere România ca fiind acasă și să contribuie la construirea unei societăți unite. Câciu a evidențiat că o țară nu poate fi puternică decât atunci când cetățenii săi sunt uniți și lucrează împreună.

Vă îndemn pe voi, care veniţi acasă, să vedeţi, pe de o parte, că aici suntem acasă, pe de altă parte, că putem să construim şi să fim împreună. O ţară nu poate fi puternică decât dacă oamenii săi sunt uniţi. Haideţi cu aceste tabere "ARC" să consolidăm acest sentiment că putem şi suntem împreună“, a afirmat Adrian Câciu.

Programul "ARC", care se desfășoară în șase locații din țară în acest an, are ca scop găzduirea și implicarea a aproximativ 5.000 de copii și tineri din 24 de țări până la sfârșitul lunii august. Programul oferă oportunitatea acestor tineri de a se întâlni, de a învăța și de a împărtăși experiențe, contribuind astfel la construirea unor relații solide între românii de pretutindeni.

Inițiativa Programului "ARC" subliniază importanța păstrării legăturii cu diaspora și creșterea sentimentului de apartenență la România. Prin interacțiunea și colaborarea între tinerii români din diferite țări, se promovează valorile și cultura românească, consolidând astfel legăturile cu comunitățile românești din străinătate.

Această inițiativă oferă o platformă valoroasă pentru tinerii români de pretutindeni, unde pot învăța, se pot conecta și pot contribui la dezvoltarea țării. Prin încurajarea acestor interacțiuni și sprijinirea reciprocă, se creează un cadru propice pentru construirea unei Românii puternice și unite.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel