Ministrul justiţiei, Alina Gorghiu, despre demersurile pentru aducerea în ţară a fostului ministru Darius Vâlcov

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul justiţiei, Alina Gorghiu, spune că România acţionează pe toate planurile pentru aducerea în ţară a fostului ministru Darius Vâlcov, condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani şi care a fugit în Italia, înainte de pronunţarea sentinţei.

Alina Gorghiu a precizat la TVR INFO că a trimis recent o solicitare în acest sens omologului său italian. Alina Gorghiu a mai spus că la o reuniune informală a Consiliului pentru JAI de astăzi din Spania a existat un dialog cu partea italiană pe această temă.

„Abia am trimis această scrisoare, pentru că e nevoie de această cooperare judiciară între România şi statul italian. Cred că este foarte important să facilităm această comunicare, să avem un dialog constant cu ţări ca statul italian, unde, din nefericire, au existat câteva cazuri de persoane cu cetăţenie română, condamnate în România definitiv, care şi-au găsit acolo refugiu. Chiar astăzi, la un JAI informal, unul din colegii mei, secretar de stat, a ridicat această problemă, în Spania are loc acest consiliu, şi partea italiană s-a arătat disponibilă la dialog“, a afirmat Alina Gorghiu, potrivit Rador.

Curtea de Apel din Napoli a sdeci ieri extrădarea către România a lui Darius Vâlcov, fost ministru social-democrat al finanţelor şi fost primar al municipiului Slatina. Potrivit ministrului justiţiei, Alina Gorghiu, sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile la Curtea de Casaţie a Italiei. Între timp, el a fost lăsat în libertate sub supraveghere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel