Ministrul Muncii spune că România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a avea locuri de muncă  decente și mai bine plătite

Cristina Iacob |
Data publicării:

Ministrul Muncii a declarat în cadrul Forumul Inaugural al Coaliției Globale pentru Justiție Socială, desfășurat în cadrul celei de-a 112-a Conferințe Internaționale a Muncii de la Geneva, Elveția, că România face demersuri pentru locuri de muncă mai bine plătite. 

România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a asigura locuri de muncă decente, mai multe și mai bine plătite, precum și o societate incluzivă, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

”Noi credem şi acţionăm pentru tratament egal şi corect, respectarea drepturilor omului şi drepturilor în lumea muncii”

 

Ministrul Muncii a participat joi la Forumul Inaugural al Coaliției Globale pentru Justiție Socială, desfășurat în cadrul celei de-a 112-a Conferințe Internaționale a Muncii de la Geneva, Elveția.

"România a aderat la Coaliţia Globală pentru Justiţie Socială în principal datorită faptului că împărtăşeşte şi susţine valorile pe care aceasta le promovează. Şi noi credem şi acţionăm pentru tratament egal şi corect, respectarea drepturilor omului şi drepturilor în lumea muncii. Creşterea economică trebuie să să se regăsească în creşterea nivelului de trai al fiecărui cetăţean.

România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a avea locuri de muncă decente, locuri de muncă mai multe şi mai bine platite, precum şi o societate incluzivă. Alte obiective majore vizează dezvoltarea sectorului de economie socială, protecţia socială, intensificarea dialogului social şi creşterea nivelului de acoperire a negocierii colective. Construim un viitor cu dreptate socială pentru toţi!", a declarat ministrul Muncii, într-un comunicat.

Conform sursei citate, forumul a fost deschis în prezența lui Antonio Guterres, secretar general al ONU, și a lui Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale. Doar 14 state membre ale UE, inclusiv România, sunt partenere ale acestei Coaliții.

"Ţara noastră a făcut deja paşi importanţi pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă, de trai şi de protecţie socială, măsurile luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu având efecte notabile în economia naţională. Conform datelor oficiale, doar două state - România şi Brazilia - au înregistrat în acest an o îmbunătăţire a rating-ului de ţară. Performanţa României este cu atât mai importantă cu cât 13 state din lume s-au confruntat în acest an cu o înrăutăţire a rating-ului de ţară", se mai spune în comunicat.

În prezent, din Coaliția Globală pentru Justiție Socială fac parte 71 de guverne (dintre care 14 din state membre ale UE), 82 de sindicate, inclusiv din România, și 32 de patronate.

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel