Minitarte cu fructe, fără coacere. Un desert ce combină simplitatea tartei tradiționale cu prospețimea fructelor

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Minitarte cu fructe, fără coacere. O rețetă simplă și delicioasă
Minitarte cu fructe, fără coacere. O rețetă simplă și delicioasă

Rețeta de minitarte cu fructe, fără coacere, combină simplitatea tartei tradiționale cu deliciul și prospețimea cheesecake-ului.

Minitartele cu fructe sunt formate dintr-o bază compactă (care nu necesită coacere) de biscuiți uscați și zdrobiți umplută cu o cremă de mascarpone și frișcă și decorată cu cele mai bune fructe de sezon.

Această variantă a tartei clasice fără coacere este ușor de preparat și este perfectă la micul dejun sau ca gustare. Suntem siguri că copiii vor adora aceste minitarte proaspete și irezistibile.

Ingrediente pentru 10-11 forme de 8 cm cu fund detașabil

 

- 280 g biscuiți uscați

- 140 g unt 

- 125 g cremă mascarpone

- 60 g zahăr pudră

- 100 ml smântână pentru frișcă

- fructe de sezon (caise, căpșuni, cireșe, kiwi)

Vezi și: Cum să faci brioșe: Trei rețete rapide și ușoare pe care le poate face oricine

Cum să faci cele mai bune minitarte cu fructe, fără coacere

 

Începem să pregătim baza minitartelor noastre: măcinăm biscuiții, adăugăm untul topit și amestecăm totul pentru a obține un aluat de firimituri.

Umplem formele de minitarte, presând bine cu dosul unei linguri.

Punem formele la frigider pentru cel puțin o oră, timp în care facem umplutura.

Cum se face crema: se amestecă crema mascarpone și zahărul pudră cu ajutorul mixerului electric.

Separat, se bate frișca. Adăugați frișca la amestecul de mascarpone și zahăr. Se amestecă toate ingredientele până se obține o umplutură cremoasă și omogenă.

Se scot formele din frigider, se răstoarnă tartele și se umple baza de biscuiți cu umplutura proaspăt pregătită.

La final, decorăm cu felii de fructe, la alegere. Se pot folosi kiwi, caise, căpșuni, cireșe, etc.

Trucuri  

 

Când pregătiți baza de biscuiți, vă recomandăm să umpleți și să presați bine biscuiții, mai ales pe marginile formelor.

Umplutura va "sta bine", dacă o lăsați să se răcească puțin înainte de a umple baza de biscuiți.

Această rețetă de minitarte cu fructe, fără coacere, poate fi făcută și o cremă clasică, însă aceasta trebuie răcită bine înainte.  

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel