Maria Floricică a precizat că aceasta a fost o zi problematică din cauza gheţii şi a chiciurei care s-au depus pe role şi piloni, Gondola Carp, care merge de la Cota 1400 la Cota 2000, pornind cu întârziere din cauza unor probleme tehnice cauzate de aceste fenomene meteo.
„Toate instalaţiile funcţionează, este o zi foarte aglomerată. Circa 3.500 de turişti au urcat pe munte, se schiază în condiţii foarte bune. Am oprit vânzarea de skipass-uri din cauza aglomeraţiei şi vindem doar pentru urcări şi coborâri, pentru că avem şi turişti care vor doar să se plimbe, nu să schieze. Avem cozi acum în Valea Dorului şi în Valea Soarelui, la telescaune, unde cozile sunt de 10 - 12 minute, respectiv cam jumătate de oră”, a explicat directorul TUS.
În prima parte a zilei, cozi importante au fost la Cota 1400, din cauza problemelor tehnice la Gondola Carp. Instalaţia a fost pornită în jurul prânzului, iar programul de funcţionare a fost prelungit cu o oră, a precizat Maria Floricică, potrivit Agerpres.
Staţiunile de pe Valea Prahovei şi marile oraşe, printre destinaţiile preferate de români pentru minivacanţa de 24 ianuarie
Românii încep anul cu o minivacanţă în ţară, Braşovul şi Sibiul fiind cele mai rezervate destinaţii ale weekendului, cu un preţ mediu al cazării de 286 lei/noapte, arată analiza realizată de o platformă hotelieră online.
Astfel, staţiunile de pe Valea Prahovei şi marile oraşe se numără printre destinaţiile preferate de români pentru minivacanţa de 24 ianuarie, potrivit datelor Travelminit.ro.
„Turiştii încep anul cu o minivacanţă acordată cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie. Mai mult decât atât, autorităţile au anunţat încă de la sfârşitul lui 2022 că şi ziua de luni, 23 ianuarie, va fi liberă pentru cei care lucrează la stat, astfel încât să se poată face punte cu weekendul. Decizia nu se aplică şi în cazul celor din mediul privat, însă cei mai mulţi şi-au luat deja concediu pentru a se bucura de o pauză de relaxare”, arată cercetarea.
Chiar dacă preţurile la cazare sunt ceva mai mari anul acesta, cei mai mulţi români au rezervat deja un sejur pentru minivacanţă, semn că doresc să se bucure de zilele libere, dar şi de evenimentele organizate pentru Mica Unire, susţin autorii studiului.
Preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 286 de lei în perioada minivacanţei, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 236 de lei.
Potrivit sursei citate, în topul celor mai rezervate destinaţii din acest weekend se află Braşov, Sibiu, Sinaia, Buşteni şi Oradea, semn că românii preferă în continuare Valea Prahovei şi city-break-urile pentru sejururile de scurtă durată.
„Evident, staţiunile montane sunt preferate în această perioadă, mai ales de către cei care iubesc zăpada şi sporturile de iarnă, însă există cerere şi pentru marile oraşe, semn că românii vor să exploreze mai mult şi mai des. Acesta este şi motivul pentru care la Travelminit pregătim noi campanii de promoţii, mai ales în timpul weekendurilor, oferte ce pot fi achiziţionate inclusiv cu vouchere de vacanţă”, a afirmat Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.
Analiza mai arată că în mai multe oraşe din ţară vor fi organizate festivităţi cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Momentul este unul extrem de important pentru istoria noastră, având în vedere că, la data de 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei şi al Ţării Româneşti, înfăptuindu-se astfel uniunea celor două principate.
În Bucureşti, Alba-Iulia, Sibiu şi alte oraşe din ţară vor fi organizate hore tematice, concerte, expoziţii pentru toţi cei care doresc să afle mai multe despre istoria noastră.
„Un alt motiv pentru creşterea rezervărilor în această perioadă este şi folosirea voucherelor de vacanţă la achiziţia unor sejururi, o măsură care a contribuit semnificativ la dezvoltarea turismului românesc. Aşadar, cei care primesc aceste tichete trebuie să ştie că încă le pot utiliza pentru a plăti integral sau parţial următoarea vacanţă în ţară”, precizează sursa citată.
În plus, Ministerul Finanţelor a confirmat recent faptul că voucherele vor fi şi acordate şi anul acesta, valoarea lor fiind tot de 1.450 de lei. La fel ca până acum, ele vor fi emise pe suport electronic şi vor putea fi utilizate numai de titular, în baza actului de identitate, având valabilitatea de un an de la data alimentării cardului.
Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul său conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News