Mircea Geoană a demisionat din funcția de secretar general adjunct al NATO 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Mircea Geoană a demisionat din funcția de secretar general adjunct al NATO. 

Mircea Geoană a înaintate demisia șefului NATO, Jens Stoltenberg. Mandatul lui Geoană va înceta pe 10 septembrie, iar motivul este legat de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din România.

"Mircea a lucrat în slujba NATO timp de aproape cinci ani. Concentrarea sa asupra tehnologiei şi provocărilor de securitate emergente a fost critică pentru a stimula inovaţia în Alianţă", a declarat Stoltenberg, după ce a aflat despre demisia lui Mircea Geoană. 

Geoană și-a înființat și un partid, mascat sub forma unei "platforme pentru independenți". Este vorba despre Partidul DREPT, al cărui președinte ar fi Vlad Gheorghe, fost europarlamentar USR, care a ratat intrarea în Parlamentul European la alegerile din acest an.

Mai mult decât atât, Mircea Geoană a convins și 10 deputați să se alăture noului său partid, astfel încât partidul DREPT să devina parlamentar. Anunțul oficial al candidaturii lui Mircea Geoană urmează cel mai probabil să fie făcut chiar pe 10 septembrie. 

 

Partidul DREPT a notificat Autoritatea Electorală Permanentă

 

Plenul Camerei Deputaților a luat act de cererea a 10 deputați privind apartenența lor la partidul Dreptate și Respect în Europa Pentru Toți (DREPT), cerere depusă anterior la Secretariatul General al legislativului.

Deputatul Ion-Marian Lazăr a precizat în plen că nu se solicită înființarea unui grup parlamentar, ci doar notificarea Autorității Electorale Permanente (AEP).

"Vă informez că, începând de ieri, 2 septembrie, ora 14:00, a fost depusă la Secretariatul General dovada apartenenței a 10 deputați la partidul Dreptate și Respect în Europa Pentru Toți (DREPT). Dovezile depuse produc efecte imediate. Prin urmare, solicit notificarea AEP în conformitate cu art. 118^1 din Legea 208/2015, referitoare la reprezentarea partidelor politice parlamentare în birourile electorale. Reiterez că aceasta nu este o cerere de înființare a unui grup parlamentar, ci doar o notificare către AEP că DREPT este, conform legii, un partid parlamentar", a declarat Lazăr, care a fost exclus din USR luni.

Conform listei prezentate în plen, cei 10 deputați sunt: Ion Marian Lazăr (ex-USR), Daniel Sorin Gheba (ex-AUR), Radu Tudor Ciornei (ex-USR), Daniel Florea (ex-AUR), Liviu Ioan Balint (ex-PNL), Gheorghe Pecingină (ex-PNL), Daniel Liviu Toda (ex-USR), Cristian Paul Ichim (ex-USR), Florică Ică Calotă (ex-AUR), Apjok Norbert (ex-UDMR).

Viceliderul grupului deputaților UDMR, Benedek Zacharie, a menționat că Apjok Norbert nu mai era membru al UDMR, fiind exclus din formațiune în 2021. "Domnul Apjok Norbert nu mai făcea parte din UDMR, a fost exclus în februarie 2021. Deci nu a intrat în această nouă formațiune politică din UDMR. Vă rog să se facă această corectură în procesul verbal", a transmis Benedek.

PNL încă nu vrea să creadă că Partidul DREPT este de fapt al lui Geoană

 

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a afirmat, marţi, referitor la anunţul a 10 deputaţi privind apartenenţa la partidul Dreptate şi Respect în Europa Pentru Toţi (DREPT), că "această formă de asociere a celor care nu mai prind mandate la alte partide este doar o chestiune de conjunctură", menţionând că îi vine greu să creadă că acest lucru are vreo legătură cu candidatura lui Mircea Geoană la Preşedinţie.

Deocamdată nici parlamentarii care au aderat la noua formațiune nu recunosc că partidul este cel care îl va susține pe Mircea Geoană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel