Mircea Geoană și-a lansat oficial candidatura la alegerile prezidențiale într-un clip inspirat din campaniile americane 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Mircea Geoană și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale. 

Mircea Geoană se află la a doua candidatură la alegerile prezidențiale, după ce în precedenta a fost învins de Traian Băsescu. În țară Geoană a fost votat președinte, însă voturile venite din străinătate au anulat avantajul lui Geoană și președinte a devenit Traian Băsescu.

Geoană a făcut anunțul candidaturii la președinția României într-un clip inspirat de campaniile electorale din Statele Unite ale Americii.

Mesajul transmis de Mircea Geoană

 

Iată mesajul transmis de Mircea Geoană:

"Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată! Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Țara noastră nu este perfectă.

Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim împreună o țară mai bună.România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism. Haideți să renaștem împreună!

Nu va fi ușor. Nu vă promit miracole, dar vă promit ceva real: voi fi aici pentru fiecare dintre voi: voi fi un președinte pentru toți: pentru tine și pentru pensionari, pentru românii de acasă și pentru cei din diaspora. Voi fi un președinte pentru toți românii, indiferent de etnie și religie. Voi fi președintele oamenilor și nu al partidelor: pentru mine nu există pesediști, liberali, USR-iști, suveraniști sau UDMR-iști. Sunt aici să vă reprezint pe toți și pe toate. Voi fi președintele națiunii Românii, apărător al tradițiilor și credinței noastre, dar și deschis către modernitate și progres. Vremurile nu vor fi ușoare, dar împreună le putem face mai bune. România nu are nevoie de perfecțiune, are nevoie de lideri care să vă asculte, să vă înțeleagă, să vă respecte și să se bată pentru voi. Haideți să renaștem împreună," a transmis Geoană. 

Activitatea la NATO și răsturnarea alegerilor din 2009

 

Mircea Geoană a amânat foarte mult anunțul candidaturii la alegerile prezidențiale din România, fiind constrâns de funcția de secretar general adjunct la NATO. Retragerea oficială din funcție a avut loc chiar pe 10 septembrie, iar la Bruxelles a fost organizată inclusiv o ceremonie prin care șeful NATO, Jens Stoltenberg l-a decorat pe Geoană pentru activitatea la NATO. 

Mircea Geoană a pierdut o parte dintre votanții din 2009, după o dezbatere cu Traian Băsescu, acolo unde fostul președinte l-a acuzat de o vizită făcută noaptea acasă la Sorin Ovidiu Vîntu, cel care avea o mulțime de probleme cu legea. Geoană s-a blocat și nu a știut să dea un motiv pertinent. După ce s-a bucurat totuși o noapte, pentru că sondajele îl dădeau învingător, de acolo de unde a ieșit și celebra sintagmă "Mihaela, dragostea mea", Geoană s-a trezit învins, într-una din cele mai ciudate răsturnări de situații din istoria alegerilor din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel