Un miros ciudat în apartament, fie că este vorba de umezeală, mâncare, mucegaiu sau de cunoscutul „miros de bătrânețe” anulează toate eforturile de a crea confort ăn casă. În plus adaugă și alte probleme.
Cum să elimini mirosul ciudat din apartament? Fără să înțelegi de unde poate veni mirosul neplăcut din apartament, poți petrece luni întregi încercând în zadar să-l ascunzi.
Cauzele apariției mirosului urât includ:
- ventilație slabă. Din cauza fluxului insuficient de aer, o mare varietate de mirosuri, inclusiv de la mâncare, se pot acumula în casă. Drept urmare, același miros de mucegai apare într-o casă sau un apartament;
- umiditatea excesivă poare crea un teren propice pentru mucegai;
- praful de pe suprafețe poate capta și alte mirosuri: de la animale, mâncare, fum de tutun și alte lucruri, motiv pentru care mirosul poate apărea în colțurile „abandonate”, care de multe ori nu sunt curățate (cămară, dulapuri), sertare în bucătărie și așa mai departe;
- fum de tutun. Mirosul său este foarte persistent și poate pătrunde în tapițeria mobilierului, covoare și chiar în pereți, astfel că mirosul urât rămâne chiar și după aerisiri repetate.
Geamurile vor fi transparente și curate ca lacrima. Ai nevoie de un produs simplu din bucătărie
De asemenea, în cămară poți avea cartofi care s-au stricat sau dulceață putrezită, suc vărsat în spatele canapelei, rufe murdare, coșul de gunoi în bucătărie și multe altele.
Cum să elimini un miros neplăcut din apartament cu remedii populare?
De multe ori oamenii se întreabă cum să îndepărteze mirosul din apartament, după o bunica sau o perioadă lungă de absență de acasă. Și oricât de mult ai vrea să găsești o „baghetă magică” super-eficientă în acest caz, nu te poți descurca fără să joci detectivul. Va trebui să cauți cu insistență cauza mirosului și să selectezi metode de rezolvare a problemei, în funcție de problema găsită.
Curăță, regulat, mașina de spălat și va funcționa mulți ani: șase sfaturi care funcționează
Dacă se dovedește că problema este legată de umiditatea ridicată a încăperii , dezumidificatoare îți vin în ajutor.
Nu uita să faci curățenie. Spală toate suprafețele din casă, inclusiv covoarele și draperiile. Oțetul și bicarbonatul de sodiu ajută la neutralizarea mirosurilor.
Gândește-te la curățarea cu abur a covoarelor și a tapițeriei mobilierului, care, de-a lungul timpului, pot aduna o mare varietate de mirosuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News