Misterul din spatele ultimului mesaj trimis de Mariei Campai. Surorile victimei rup tăcerea: „Vrem dreptate”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: quotidiano.net
Foto: quotidiano.net

Un mesaj text trimis de Maria Campai, în care menționează un bărbat o conduce într-un taxi, aduce noi întrebări în cazul crimei care a dus la moartea sa tragică.

Un mesaj primit de Roxana, una dintre surorile Mariei Campai, o româncă în vârstă de 42 de ani, ar putea oferi indicii în cazul crimei. Maria a fost ucisă cu brutalitate de un minor de origine albaneză, pe care l-a întâlnit pe internet.

La Viadana, pe 29 septembrie 2024, Roxana și Loredana, surorile Mariei, au venit pentru a aduce un omagiu. Roxana a lăsat o floare pe stâlpul unde au fost postate afișe în care se căuta Maria, înainte ca aceasta să fie găsită decedată. Floarea a fost așezată și pe poarta vilei nelocuite, situată la câțiva metri de locul în care Maria a fost înmormântată provizoriu, acoperită cu frunziș.

Roxana și partenerul ei l-au urmărit pe suspect. „Vreau să știu de ce”

 

Roxana a povestit ce s-a întâmplat pe 19 septembrie, ziua în care a însoțit-o pe Maria din Parma la Viadana. „Am văzut că se întâlește cu un tânăr cu ochelari. După o oră, nu a mai răspuns la telefon. Mi-a trimis un mesaj: „Este un bărbat drăguț și  mă va conduce într-un taxi. Ne vedem mâine”. Am condus toată noaptea cu mașina, căutând-o. Oamenii din zonă credeau că suntem hoți, dar noi o căutam sora mea. Am făcut tot ce s-a putut pentru a-l găsi pe cel cu care s-a întâlnit.”, a declarat sora victimei.

Pe 26 septembrie, Roxana a recunoscut tânărul pe care îl căutase, văzându-l ieșind cu o blondă într-un Punto. „I-am urmat. Au mers la farmacie. Partenerul meu i-a făcut o fotografie cu telefonul mobil și ne-am dus la poliție, care l-a contactat pe băiat și pe tatăl lui”, a adăugat Roxana.

Apoi, pe 26 septembrie, ea și partenerul său l-au văzut pe suspect ieșind dintr-un Fiat Punto alături de o fată blondă. „Iubitul meu i-a făcut o fotografie cu telefonul mobil și ne-am dus la poliție, care i-a sunat pe băiat și pe tatăl lui.”

Un alt aspect nelămurit în acest caz este mesajul text trimis de Maria, care ridică întrebări cu privire la momentul în care a fost redactat. Toată lumea se întreabă dacă mai era în viață în momentul în care ”ea” i-ar fi trimis acel mesaj Roxanei. „Vreau să știu de ce.”, a exclamat sora victimei.

Loredana, sora victimei, a venit din România cu scopul de a aduce trupul Mariei acasă, însă a menționat că, pentru moment, acest lucru nu este posibil. „Nu cred că băiatul a făcut totul singur. Este imposibil. Dacă m-ar fi lovit pe mine, m-aș fi apărat, și Maria ar fi făcut același lucru. Vrem dreptate și adevăr. Vrem să știm totul. Vrem ca oricine a ucis-o să plătească, toată lumea să plătească.”, a spus presei Loredana. 

Ce știm până acum de cazul Mariei Campai 

 

Maria Campai a fost găsită decedată pe 26 septembrie, la o săptămână după ce a fost declarată dispărută, într-o casă părăsită la marginea localității Viadana.

Căutările femeii s-au încheiat după ce vecinii, alertați de un miros suspect, au atras atenția carabinierilor asupra unei vile abandonate, unde au găsit corpul femeii, ascuns în spatele unui gard viu.

Maria, stabilită în Parma alături de sora sa, Roxana, trecea printr-o perioadă dificilă. După despărțirea de soțul său, se străduia să își refacă viața, iar pe 19 septembrie, aceasta plecase de acasă sub pretextul unui interviu de angajare. Însă, în spatele acestei justificări aparent inofensive se ascundea o întâlnire cu un băiat de 17 ani, pe care îl cunoscuse online.

În acea zi, așa cum am relatat anterior, sora ei se oferise să o însoțească, fără a bănui adevăratul motiv al plecării. A lăsat-o într-un loc retras din Viadana, apoi s-a întors la Parma, fără să știe că acesta va fi ultimul moment în care o va mai vedea pe Maria în viață. După ce nu a reușit să ia legătura cu ea și telefonul a rămas închis, Roxana a alertat autoritățile, declanșând o amplă operațiune de căutare.

Detaliile referitoare la moartea Mariei sunt încă în curs de clarificare, însă raportul preliminar al medicului legist indică faptul că decesul a survenit cu câteva ore înainte de descoperirea trupului. Ancheta sugerează că Maria ar fi fost lovită la cap și ulterior strangulată, înainte ca tânărul să îi transporte trupul neînsuflețit la vila abandonată.

Maria își lăsase în urmă viața din Toscana, unde locuiau fostul ei soț și copiii, și încerca să-și construiască un nou început. Însă această dorință de a găsi o nouă cale a dus-o într-o capcană fatală. Relația cu băiatul, începută pe internet, s-a transformat într-un coșmar din care nu a mai putut scăpa.

Profilul criminalului. Anchetatorii au rămas șocați de istoricul căutărilor de pe telefonul tânărului

Pe lângă declarațiile șocante ale minorului referitoare la fapta comisă și premeditarea, demonstrată prin căutarea de articole precum „cum să omori pe cineva cu mâinile goale”, anchetatorii au furnizat informații suplimentare despre profilul său.

Băiatul a realizat căutări meticuloase despre diverse metode de a ucide, sugerând că își planificase cu atenție fiecare pas. Printre căutările sale se numără „Cum să sugrumi o persoană cu mâinile goale”, „Ce puncte ale feței trebuie lovite pentru a provoca daune” și „Cum să omori pe cineva folosind tehnici de arte marțiale mixte (MMA)”, domeniu de care era pasionat.

Căutările online ale suspectului nu s-au limitat doar la tehnici de ucidere. De asemenea, s-au legat de practici sexuale extreme, dezvăluind o personalitate profund perturbată. Mai mult, din chat-urile sale de pe rețelele de socializare reiese faptul că idolatriza figuri precum Filippo Turetta, căruia tânărul i-ar fi adresat cuvinte de admirație dar și comentarii jignitoare cu privire la iubita sa (Giulia Cecchettin) pe care acesta a ucis-o. În telefon au fost găsite și fotografii cu svastice. 

În timpul interogatoriului, tânărul le-a explicat calm și detașat că motivul pentru care a omorât-o pe româncă este că „voia să vadă cum se simte să omori pe cineva”, și mai mult, a dezvăluit și unde a ascuns-o. „E acolo, sub acea plantă. Am ascuns-o în grădina aceea, sub niște frunze.”. 

Conform primelor probe, băiatul ar fi lovit victima de două sau trei ori în față pentru a o năuci, apoi a strangulat-o în garajul său, unde au fost găsite urme de sânge. Cadavrul a fost ulterior mutat în grădina unei case nelocuite din apropiere, relatează Il Messagero. 

Un alt aspect pe care l-a menționat presa italiană despre tânărul de 17 ani este că acesta era „obsedat de fizicul său” și avea un canal de Youtube unde împărtășea antrenamente. În urmă cu mai puțin de un an, acesta ar fi povestit pe Tiktok că „toată viața am fost slab și mă gândeam să mă sinucid, nu puteam să-mi găsesc o iubită, încă nu pot, mi-am pierdut încrederea în mine. Dar în ziua în care am descoperit sala de fitness și am început să mă antrenez, am continuat și acum merg constant. Regret multe lucruri pe care le-am făcut, dar mersul la sală nu este unul dintre ele.”

Băiatul a fost transferat la închisoarea pentru minori Beccaria din Milano fiind acuzat de omor cu premeditare și de ascunderea cadavrului.

Tatăl tânărului nu exclude posibilitatea că fiul său ar putea fi vinovat și e convins că nu a acționat singur 

 

Tatăl tânărului de 17 ani, acuzat de uciderea Mariei Campai, a declarat că nu exclude posibilitatea ca fiul său să fie implicat, dar că la fel de bine ar putea fi vorba despre altcineva. „Nu exclud că ar fi putut fi el, dar la fel de bine ar putea fi altcineva”, a spus acesta, citat de Corriere della Sera, în fața casei sale din Viadana (Mantua).

„Ce conversație a trebuit să ai cu fiul meu de 17 ani? Cum a convins un tânăr de 17 ani o femeie de 42 de ani? În primul rând, mi-a părut rău și mi-a fost milă de victimă. Acum noi așteptăm investigațiile. A colaborat, cine a greșit va plăti. Dacă ar fi adevărat, îmi cer scuze față de familia victimei, dar nu transformați un tânăr de 17 ani într-un monstru”, a mai adăugat acesta. 

În alt interviu acordat Corriere della Sera, tatăl a declarat că nu crede că fiul său ar fi putut face așa ceva de unul singur și a sugerat că a avut un complice. „Nu ar fi putut face totul singur”, le-a spus acesta jurnaliștilor. 

Tatăl este incapabil să împace imaginea fiului său „calm și senin” cu cea a unui ucigaș nemilos și premeditat. Anchetatorii par însă să excludă prezența complicilor, convinși că băiatul a acționat independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel