Moarte suspectă a unui tânăr român din Italia. Familia suspectează o neglijență medicală si s-a deschis o anchetă

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Anchetă în Italia, după ce un român în vârstă de doar 19 ani a murit în condiții suspecte.

Un tânăr român de 19 ani a murit în această vară în localitatea Sant’Elia Fiumerapido, Italia, în urma unei crize respiratorii severe, iar familia sa acuză personalul medical de neglijență. Tragedia a avut loc după ce tânărul, care suferea de probleme respiratorii de mai mult timp, a fost externat de la spitalul din Cassino în ciuda stării sale critice, susțin rudele acestuia.

Familia îndurerată a depus o plângere formală împotriva medicilor, acuzând că lipsa unei îngrijiri adecvate ar fi contribuit la decesul tânărului. Procuratura din Cassino a deschis o anchetă la sfârșitul lunii august, la trei săptămâni după deces, pentru a investiga circumstanțele care au dus la această tragedie, conform publicației locale Frosinonenews.eu.

Cercetările vizează acum comportamentul personalului medical implicat și modul în care tânărul a fost tratat în timpul vizitelor sale repetate la spital. Ancheta va analiza dacă procedurile de urgență au fost respectate și dacă tânărul ar fi putut fi salvat printr-o monitorizare și îngrijire mai riguroasă. Un aspect esențial este de ce pacientul a fost externat, în ciuda gravității afecțiunilor sale respiratorii, și dacă au fost respectate toate măsurile necesare în cadrul tratamentului.

Familia tânărului caută răspunsuri la întrebările legate de moartea sa

 

Familia tânărului caută răspunsuri la aceste întrebări, sperând că ancheta va clarifica dacă au existat erori sau omisiuni în îngrijirea medicală. Ei își doresc să afle dacă moartea acestuia ar fi putut fi prevenită, susținând că ar fi existat o lipsă de atenție din partea personalului spitalului.

În acest moment, procurorii adună probe și interoghează martorii, inclusiv personalul medical, pentru a stabili ce s-a întâmplat în perioada premergătoare decesului. Rezultatele autopsiei, care urmează să fie analizate, vor avea un rol crucial în determinarea cauzelor exacte ale morții și în identificarea eventualelor responsabilități legale.

Părinții tânărului speră ca ancheta să aducă la lumină toate detaliile legate de tratamentul fiului lor și să stabilească dacă neglijența medicală a jucat un rol în această tragedie.

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel