Mobilierul din plastic de grădină va fi ca nou: șase moduri de albire și îndepărtare a petelor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mobilierul de grădină din plastic va fi ca nou, șase moduri de albire și îndepărtare a petelor. Sursa foto: freepik.com
Mobilierul de grădină din plastic va fi ca nou, șase moduri de albire și îndepărtare a petelor. Sursa foto: freepik.com

Este timpul să amenajezi spațiile exterioare pentru a profita la maximum în orice moment al zilei.

Iată cum să cureți și să renovezi mobilierul de exterior din plastic, pentru a elimina cele mai încăpățânate pete galbene și închise cu ajutorul unor trucuri simple și ieftine.

A sosit momentul să-ți dotezi grădinile și terasele exterioare, să te bucuri din plin de vară și să te relaxezi la soare. Nu este nevoie să ai o curte. Chiar și cele mai înguste balcoane pot deveni colțuri de paradis cu doar câteva decorațiuni.

În magazinele specializate este posibil să cumperi mobilier strategic care ocupă puțin spațiu, dar este extrem de funcțional și frumos la vedere. Câteva scaune confortabile și o masă mică sunt suficiente pentru a profita de zilele frumoase și a savura o băutură proaspătă în deplină relaxare.

Nu este necesar să cumperi echipamente în fiecare an. Poți folosi mobilierul din anii trecuți. Trebuie doar să-l cureți și reîmprospătezi. 

 

Renovează ușor mobilierul de grădină din plastic cu câteva produse din cămară

 

Dacă mobilierul alb de plastic nu este păstrat corespunzător, este normal să apară pete întunecate și galbene. O posibilă soluție ar fi vopsirea completă a meselor și scaunelor din plastic pentru a acoperi halourile.

Poți alege din nou culoarea albă sau o culoare mai estivală și veselă, în concordanță cu restul mobilierului. Dar problema se va repeta și anul următor, așa că trebuie să știi cum să albești mobila de plastic.

Remediul 1. Renovează mobilierul de grădină din plastic folosind o pastă de dinți de albire și o perie simplă cu peri moi. Udă peria cu apă și adaugă pasta de dinți. Freacă petele și lasă să acționeze 20 de minute înainte de clătire. Șterge  cu o cârpă uscată și mobilierul va fi mai alb decât înainte.

Remediul 2. Șterge mobilierul de plastic cu o cârpă din microfibră, înmuiată în apă și alcool.

Remediul 3. Al treilea ingredient pentru albire este percarbonatul de sodiu. Amestecă 50 de grame de percarbonat de sodiu cu apă fierbinte. Înmoaie o cârpă în acest amestec și șterge mobil.

Remediul 4. Al patrulea remediu este lămâia. Taie o lămâie ân jumătate și freacă mobilierul  din plastic până devine din nou alb. Alternativ, poți turna sucul de lămâie și apa fierbinte într-o sticlă cu pulverizator.

Remediul 5. Acidul citric este și el un ingredient util pentru a curăța mobila. Amestecă 150 grame de acid citric într-un litru de apă și curăță cu acest amestec mobila de plastic.

Remediul 6.  Oțetul alb este un produ excelent care albește mobila de plastic.  Pune puțin oțet pe un burete și șterge bine scaunele de plastic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel