Moelleux au chocolat - o prăjitură pufoasă la exterior și moale, plină de ciocolată în interior

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Moelleux au chocolat - o prăjitură pufoasă la exterior și moale, plină de ciocolată în interior / Foto: Unsplash
Moelleux au chocolat - o prăjitură pufoasă la exterior și moale, plină de ciocolată în interior / Foto: Unsplash

Moelleux au chocolat este cunoscut și sub numele de Lava Cake și este prăjitură pufoasă la exterior și moale, plină de ciocolată în interior - care se servește caldă cu înghețată rece, pentru un contrast extraordinar. Este desertul perfect pentru o seară romantică.

Moelleux au chocolat este o prăjitură bogată de ciocolată care, atunci când înfigi o lingură în ea, ciocolata caldă din interior iese la iveală. Trucul pentru a face un Moelleux au chocolat bun constă în timpul de gătire. Făcut bine, este unul dintre cele mai delicioase și impresionante deserturi. Această rețetă simplă îl face ușor de făcut acasă!

Tot ce trebuie să faci este să supraveghezi cu atenție cuptorul și să urmezi pașii acestei rețete unul câte unul și veți reuși să faceți un Moelleux au Chocolat frumos și ultra ciocolatinos.

 

Moelleux au chocolat - Instrumente necesare 

 

- Hârtie pergament

- Spray de gătit (eu folosesc ulei de nucă de cocos)

- O spatulă subțire. Eu o am pe aceasta de la Ateco, dar orice spatulă metalică subțire va fi bună.

- O foaie de biscuiți sau o tavă de friptură. Noi folosim aceste tăvi de frigere din oțel inoxidabil pentru orice!

- Tel

- Castron de metal (sau sticlă temperată termic) pentru amestecare. La noi în casă folosim boluri din sticlă temperată Duralex.

- Oală pentru sosuri

- Sită pentru făină

Vezi și: Tort la pahar cu vanilie, cremă de unt și dulceață de căpșuni. Te vei îndrăgosti pe loc de el

 

Moelleux au chocolat - Ingrediente

 

- 250 de grame de ciocolată neagră (preferata mea este Valhrona Guanaja 70% ciocolată neagră)

- 125 de grame de unt, nesărat

- 8 ouă mari

- 160 de grame de zahăr

- 120 de grame de făină universală

- 4 căpșuni (pentru garnitură)

Vezi și: Tort bulgăresc: O combinație gustoasă de mascarpone, Nutella, smântână și biscuiți

 

Moelleux au chocolat - rețeta pas cu pas

 

Umpleți o oală pentru sosuri până la jumătate cu apă, aduceți la fierbere

Tăiați ciocolata în felii - puneți-o în bolul de mixare.

Așezați bolul de amestecare deasupra cratiței cu apă clocotită (baza bolului nu trebuie să atingă apa) - acesta este "bain marie". Se amestecă ciocolata pe măsură ce se topește pe aburi. După ce este topită și strălucitoare, luați bolul de pe cratiță și amestecați-o bine cu un tel.

Într-un bol mic, topiți untul ( la microunde este bine), turnați-l în ciocolata topită și amestecați.

Într-un alt castron mare, bateți cele 8 ouă cu un tel până devin spumoase (1 minut)

Adăugați zahărul în ouă și continuați să bateți încă un minut până se dizolvă - adăugați în ciocolată și bateți din nou

Puneți sita peste bolul cu ciocolată și cerneți încet făina.

Se amestecă din nou cu telul până când toate ingredientele sunt bine integrate.

Se acoperă și se lasă la frigider pentru cel puțin o oră.

Vezi și: Croissant cu ciocolată. Îți e poftă de ceva dulce? Iată unul dintre cele mai apreciate deserturi din Franța

 

Cum se coace Moelleux au chocolat (FOARTE IMPORTANT!)

 

Cu 30 de minute înainte de a fi gata să gătiți moelleux, încălziți cuptorul la 350 de grade pe setarea de convecție, dacă aveți una. Veți dori ca cuptorul să fie frumos și fierbinte!

Tăiați hârtia pergament astfel încât să aveți un pătrat pentru baza cercului de patiserie și o bandă înaltă pentru a o plasa în interiorul cercului (vezi foto). Eu am tăiat o fâșie de 15 cm adâncime. Apoi am tăiat ultima treime din fâșie pentru a fi baza, iar cealaltă bucată se potrivește în cercul de patiserie. Hârtia de pergament ar trebui să fie mai înaltă decât cercul tău. Repetați de 4 ori.

Așezați fiecare pătrat de hârtie pergament pe foaia de biscuiți. Așezați un cerc de patiserie deasupra fiecărui pătrat de hârtie pergament. Apoi o bandă de hârtie pergament în interiorul fiecărui cerc de patiserie. Pulverizați interiorul cu spray de ulei de gătit

Cu o lingură, umpleți cu grijă cercul de patiserie până la margine cu amestecul de ciocolată. Veți dori să evitați ca amestecul de patiserie să ajungă pe marginile superioare ale hârtiei de pergament. Acest lucru este pretențios, știu, dar merită atât de mult!

 

Timp de gătire

 

Puneți în cuptor și gătiți timp de 20 de minute. Partea de sus ar trebui să fie doar fermă la atingere. Dacă degetul lasă o adâncitură umedă, puneți din nou în cuptor pentru câteva minute. Dacă nu aveți un cuptor cu convecție, s-ar putea să mai aveți nevoie și de câteva minute. Aveți grijă să nu lăsați prăjitura să se gătească prea mult, altfel nu veți obține efectul de lavă în interior!

Scoateți cu grijă din cuptor. Cu ajutorul unei spatule lungi, glisați spatula sub inelul de patiserie (deasupra pătratului de hârtie pergament) și așezați-l pe o farfurie de desert.

Folosind un prosop de bucătărie, prindeți inelul de patiserie și glisați-l ușor în sus peste tort. Îndepărtați hârtia pergament.

Ornați Le Chef's Moelleux au Chocolat cu o căpșună și serviți imediat!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel